Blues on Broadie

Igår kväll var vi på Blues festivalen på Broadbeach, den håller på hela helgen men vi var bara där en stund och kollade. Det var fullt med fulla 40+are och youngsters och otroligt mycket folk.



Vi tog en promenad dit och tillbaka, jätte mysigt och det var ganska bra drag på de olika scenerna.


Idag har vi varit på stranden en stund med Peter, David har pluggat duktigt också så Peter och jag solade vidare när han gick upp för att läsa vidare om de olika prisdiskrimineringsstrategierna.



Kvällen ska vi spendera med att laga mat och söka billiga flygresor...

Äntligen riktigt kaffe

Igår fick vi ett tips om att det kanske hade kommit ett paket till en viss Sjoblom...

Vi har nu varit på posten och hämtat ut det och se så lycklig han är! (dock lite morgontrött)



Tanten på posten undrade vem det var från och sa - ja det innehåller kaffe. jag förklarade att vi inte tyckte att kaffet här var lika bra som i Sverige och hon sa direkt - jag har en kompis som är från Kanada och hon säger att cappuccinon här är godare än hemma. Suck, det är ju bryggkaffet vi menar men det fattar bara inte det här för de har inte smakat något liknande...

Paketets innehåll var mycket tillfredsställande och kex och knäcke var ganska helt faktiskt...



Jag kan personligen meddela att salta sillarna fortfarande var färska! David har redan börjat läsa Bamse och planerar vilken rätt som ska få prydas med bea. Han undrar om det är meningen att han ska läsa DI också eller var den bara för paketering.



Varför paketet tog tid att anlända fick vi reda på när vi öppnade det, de har blivit öppnat och kontrollerat då tullen misstänkte att det var något otillåtet i. De har dock inte tagit nåt bara kollat, kanske att de ville ha lite marabou...

David tackar

Fosse & Vhess (AKA the poets)
Mecklarmaanche, Tammieboy & Domarnissmo
för paketet och den fina dikten!

Rapport & Sushi Train

Nu har jag äntligen lämnat in min uppsats, jag hoppas jag la den i rätt fack för min tute hade fel datum på sin så jag la den in "the lecture box". Nåväl, de kan väl dela ut till varandra. Det var ingen som hade lagt något i min tuts fack så jag vågade inte heller göra det... Kanske för att vi inte behöver lämna in förrän imorn eftermiddag men jag är för övrigt ledig imorgon och tänkte sikta på att vara det. Det var en lång utläggning om min inlämning av uppsats som för övrigt är en rapport på vad vi har gjort under Campaign Strategies med noga referenser till både Aristoteles och Nietzsche. Det är vad som har ockuperat mig den senaste veckan så imorn ska jag börja med mitt press kit.

David han pluggar mycket han med så vi har inte haft tid för så mycket annat just nu. han hade ett test senast igår och nu sitter han och övar inför ett excel test han har i nästa vecka. Han har hela 4 finals så det är bra att han försöker beta av och pluggar på nu så gott han kan.

Vi gick av bussen tidigare idag och åt lunch på sushi train, där alla som kom in genom dörren fick en högljudd hölsning på japanska, när man gick sa de också nåt, kanske hej då... Gott var det i alla fall och jag rekommenderar friterad avocado.

Vädret ser inte så bra ut, det var sol imorse när jag var ute och gick men nu är det dimmigt. Träffade på Felicity i skolan och hon var påklädd, - Fryser ni inte jag tycker det är jätte kallt! David hade på sig shorts och en T-shirt och hon hade långbyxor, scarf och jacka och frös, de måste ha en annan termostat än vad vi har.

Nej nu ska vi plugga vidare och lära oss saker som ett rinnande vatten...



(Vattenfallet vid Tambourine Mountain)

Cavil Ave

Idag har jag pluggat och David sovit, han har haft ont i huvudet.

Vi tog dock en liten promenad runt lunch för att kolla om det hände nåt på stan...



Detta är Surfers Drottninggata, Cavil Avenue och den har allt man kan önska sig:) gatumusikanter, turistbutiker och restauranger. Längst bort i bild ser ni den berömda Surfers Paradise skylten som leder ner till beachen...

Har just vart på Wollies för att innhandla middag, chili och vitlöksräkor med pasta står på menyn. Vi köpte även ett nytt te med pepparmint, rekomenderas starkt!

Tambourine Mountain

Idag har vi varit med Vinnie på Tambourine Mountain.

Vinnie körde och vi åkte naturligtvis fel trots GPS men Tambourine road var något utöver det vanliga;)



När vi väl kom fram möttes vi av en skylt som bad oss att inte kliva på ormarna utan att gå runt dem...



Tat lugnt, vi klev inte på den men den var mycket vacker att titta på. En annan nyhet är att vår vän Herbert the snake har rymt och är spårlöst borta!

Berget var fantastiskt vackert och vi gick på en stig mitt i skogen tills vi kom fram till ett vattenfall och utsikten var helt hänförande...



Vi gick hela tiden och tittade ner i marken för att vi inte ville trampa på något giftigt.



Man skulle egentligen ha långbyxor på sig så att man inte fick så mycket bett men vi klarade oss fint tror vi...

Kvällen avslutades med att Peter kom förbi med cheesecake, mycket uppskattat och vi fikade en stund och pratade lite om ditten och datten. Vi har nu suttit och pulat lite med bloggen för att förnya locken lite, säg gärna vad ni tycker! Det är ju inte lika fancy som Chriss' design men vi lär oss;)

To you Vinnie, something you can understand... Thank you for the great day!


Morgonkaffe

Vi har just avnjutit vårt morgon kaffe på balkongen...



Vinnie frågade just om vi ville följa med upp i bergen för en hajk, Självklart sa vi så off we go! Vi berättar sen hur det var...

Klippsök

Idag har vi spenderat förmiddagen på Uni. David har varit där längre än jag, tydligen var jag sur i morse (måste ha halvsovigt) De hämtade ju soporna på gatan vid 4 och jag sov inge vidare efter det + att jag är förkyld. David sover ju så bra hela tiden, är så avis på det!

Min grupp skulle idag få tillbaka marks på vår redovisning från förra veckan men läraren hade glömt dem så jag har nu mailat honom om det, suck! Vi åkte ju bara dit i morse för att få dem...

Vi har sedan ätit lunch på Pac Fair och försökte hitta en billig frisör, man måste ju betala allt i steg här. Vill man ha håret tvättat och fönat efter så att man slipper gå därifrån med blött hår kostar det minst $20 extra. Konstigt system men så är det. Jag har dock fått tips om att det går att klippa sig hos frisörelever på Australia Fair där det kostar $12 istället för minst $69...

Vi tog även en fika på strandpromenaden innan David började plugga igen och jag tog bussen för ännu en kväll på Uni.




Det är inte så kallt som det ser ut jag har bara skarf för stilens skull;)



Vi tackar för det välbehövda godiset vi fick, salt och blandat är redan slut...

Middagstips någon?

Nu har vi tröttnat på att inte ha nån ugn... Vi får nog snart sjörbjugg så mycket pasta som vi äter.

David är fortfarande på Uni, man kan inte säga skolan här för då tror de att man är knäpp, man säger Uni, punkt slut. Jag har suttit framför macen nu och försökt att komma på vad vi ska äta men inga idéer ramlar in...

Vi var på stranden en stund i morse, bara en timme eller så för sen var vi tvungna att ta bussen. Vi måste ju passa på om vi nu ska få nån färg innna vi åker hem. Min presskonferens gick bra och jag var mycket trovärdig om miljökämpe;) Den handlade om 'Lend your locks' en grej de använder i USA för att stoppa oljan i den amerikanska gulfen. jag lägger upp en video så fattar ni grejen...



Vi skulle representera en lokal grupp och vi var Gecko en environmentalist group på Gold Coast och vi hittade helt enkelt på att det hade läckt olja här utefter kusten, vilket kan hända faktiskt. vår Tute tyckte att vi skulle införa det på riktigt och var mycket nöjd med vår idé. Förhoppningsvis får vi även bra marks:)

Om ingen har några middagsförslag blir det nog pasta igen, kanske att vi kan spetsa upp den lite med oliver...

God morgon

Tänkte att jag skullke ta en tur ner till stranden snart... Vi var där en stund i går också faktiskt, måste ju passa på när solen skiner!




Det är David som dyker i där i mitten av bilden



Jag är en äkta soldyrkare men man måste akta sig för solen, även om det är vinter här nu så är den bra mycket starkare än hemma i Sverige.

David pluggar lite på sitt test han har på fredag och jag sitter och tillverkar flyers innför presskonferensen som jag ska ha i eftermiddag. 'Lend you locks' heter den och det ska bli mycket kul att se hur det går...

Busy days

Vi tvättar, har inga rena kläder alls. Vi har pluggat så mycket nu och knappt vart hemma så vi får be om ursäkt för det långa dröjsmålet med inlägg.

Vi har hunnit med Davids födelsedag...



Se så gammal han ser ut där han sitter med sitt kaffe, han har hatt för att vi inte har hittat nån stans att klippa oss än, alla tips är välkomna. Vi tog en kort paus från pluggandet och åt frukost på ett café, mycket mysigt!

I går var jag på Uni hela dagen för kampanjdag och debatt.



Vi hade en fantasisk banner i träden som och lekar halva dagen. De aktiviteter man gjorde skulle ha samband med kampanjen man drev så vi hade kast med piningsboll i plast mugg då en av våra policies var att stoppa "glassing atacks". Jag som kandidat var även tvungen att delta i alla andras lekar som tugg a war, sack hoping och push ups för välgörenhet. Jag var helt slut igår när jag kom hem och debatten var en pärs!

Vi gjorde Surfers igår kväll med Kam och Felicity, fick se Ruby Tramp och Elsewhere. Var man på VIP delen så var det rätt trevligt och alla hade inte microkjolar, det var nästan lite söder över det hela. Kam kände allt och alal och vi träffade på en högst underlig tjej som fick in oss gratis vilket alltid är uppskattat;)



Kam och David



Felicity och jag.

Idag sov vi länge och tog en en tripp till Harbour Town för de ska vara billigt där, lite som en outlet. Vi köpte bara grönsaker för det var billigt i alla fall. Blev sallad till middag och nu äter vi de goda muffinsen som blev över från kampanjdagen i lördags, Bec's mamma hade bakat många!


Rösta eller ej

Idag har vi bara pluggat, ni vet som man gör på en vanlig sketen måndag...

Vi tittade på nyheterna tidigare och tydligen har det gjort en undersökning och hela 15 000 svarade. Frågan var om man skulle förbjuda burka och hela 97 % svarade JA! Dock vet man ju inte vad det är för några som svarar på sånt, antagligen de som har en stark åsikt.

I morse på Sunrise så hade de en utläggning om hur man får förhållanden att fungera länge. Tydligen ska manne hjälpa till hemma, what a shocker! De lever ju på stenåldern här borta, hjälpa till hemma det var de värsta jag hört. Men det var inte allt, tydligen ska man som kvinna också belöna sin man så han känner sig uppskattad. Detta sitter de alltså och säger i morgonsoffan på en utan de största TV-kanalerna... Vart är världen påväg.

En annan konstig grej är att jag har fått en röstanmälan men enligt den kan jag inte rösta för jag är inte australiensk medborgare men jag har fått det i posten med mitt namn på och allt, skumt.




Det står att om jag inte är australiensk eller brittisk medborgare så får jag inte rösta så det var ju tur att de skickade mig två stycken...

Mors dag

Vi har spenderat förmiddagen på Pacific Fair och jag har fyndat!



Vi åt sushi till lunch och fy vad stressigt det är att bestämma vad man ska ha när tåget tuffar förbi...



Men gott var det och inte så fasligt dyrt heller.

Vi vandrade runt och drack en kaffe innan vi tog bussen hem igen, var ju tvungen att åka hem så att Vinnie kunde låna nål och tråd. Jag fick ett sms där han frågade om vi hade det för han hade redan haft sönder sitt täcke han köpte igår;)


Vi spenderade eftermiddagen med att plugga och dricka kaffe på balkongen.



Och japp det är mors dag här idag och typ i hela världen men inte i Sverige, vi vet men eftersom att vi bor här just nu så firar vi det idag.

Söndagsmorgon

Vi tittar på Sunrise och uppdaterara oss på Aftonbladet samtidigt som vi äter havregryn ala lyx...

 

Vi spetsar våra havregryn med bananer, russin och honung, smaskens!

Igår var jag i skolan hela dagen för Campaign Stategies och höll tal och pratade om vår reklam vi hade gjord, när jag får tag i den från Jodi ska jag lägga upp den här så att ni får se. Vi fick väldigt bra marks i vår grupp så vi var nöjda! Vi har jobbat ganska hårt med projektet denna vecka så det är därför jag inte har bloggat så mycket...

 

Här är mitt team i Campaign Strategies, Lindsey, Bec, Sian och Jodi.

I onsdags var vi hos Peter på middag i Metro, ett privatägd studenboende ganska nära Uni.

 

Han lagade köttfärssås, mycket smarrigt. Metro är liksom aldrig tyst och det finns alltid anledning att festa, i onsdgas var det mexikos nationaldag som de gladeligen firade utan att vara ett dugg mexikaner. Vi hade i alla fall en trevlig kväll och fick vandra den milslånga vägen till bussen sen...

Bussen var i ingenmansland och jag varlivrädd hela tiden att det skulle komma en orm ringlande, tydligen så finns de överallt.

Nu denna mors dag sänder vi en tanke till våra kära mammor hemma och hoppas att ni blir väl omhändertagna (frukost på sängen är ett tips).

 



Devonstroganof & regn

Idag har det öst ner regn hela dagen och natten för den delen med, jag kunde inte sova... David snarkade ju på som vanligt, inget kan väcka honom.

Det har varit kallt på riktigt och David var tvungen att ta med extrakläder till mig vid lunch. Paraply funkar inte för det blåser bara sönder här i Surfers, eller så tappar man bort det på campus. Det crapy new bus stop ligger ju numera en mil från föreläsningssalarna så jag fick gå i ösregnet och droppade när jag kom fram. Sen tror jag säkert att de höjer sprutten på ACn när det är kallt för jag andades moln, jag lovar!

Vi satt ute och åt lunch, taigryta, gott faktiskt och jag fick ett rabattkort så nu kan vi äta var tionde gång gratis... Att vi åt ute beror på att det är faktiskt varmare där, vi andas moln, helt säkert.

Efter den oändligt långa dagen i skolan hade jag ingen nyckel när jag kom hem, David hade två (jag hade ju glömt min och han tog med den till mig vid lunch men glömde ge den till mig, så ja, det var mitt eget fel) så jag fick snällt sitta i foajén och vänta, tur att macen har lång batteritid;)

Dagens middag bestod av Devonstroganof vilket är som korvstroganof men gjort på Devonkorv som smakar liknande men inte som Sorunda...



Såhär trött är jag efter en lång dag i skolan...

Nu tittar vi på Australia got talent och de kan en massa konstiga grejer här som sjunga och dansa;) Det är som i Sverige men ibland låter de som digiridoer...(ni vet de där konstiga blåsinstrumentet som ser ut som en pinne)

Tydligen har det regnat otroligt mycket här på Gold Coast idag för de sa att de var en mängd översvämmningar på nyhetsuppdateringen nyss.


Swingin Safari

Gårdagskvällen var händelserik, och Swingin safari var ett toppenställe. De hade ett liveband som spelade nåt jazzinspirerat och det var som att vara hemma hos en antikhandlare...




Det var flera rum och alla hade olika möblemang som inte riktigt passade ihop, alla Sturekatten ungefär...



Se så mysigt vi har!



Tydligen skulle man ta av sig skorna;)



Ville man vara extra fin kunde man låna en hatt eller nåt annat plagg och Annie blev inte helt glad när vakten kom och tog hennes när vi gick.





Äggattack! Vi gick snällt på trotoaren in mot Surfers när det körde förbi en bil och kastade ägg. Klara fick ägg på sin väska och skor och ben, jag fick bara lite småskvätt... Vi luktade så gott sen! Det roliga var att det kom förbi ett gäng grabbar från NZ som torkade av Klarar väska mot sina jeans, vad gör man inte för en vacker kvinna i nöd;) Sen frågade de David hur han lyckades ha tre vackra tjejer (Peter hade gått i förväg) för tjejerna från NZ var "ugly as hell".

Vi avslutade kvällen på det skandinaviska partyt och sov sen gott.

Idag har vi pluggat och hunnit med i alla fall 2 timmar på stranden innna det blev för kallt, ja det blåser lite kyligt, acklimatisering...

Helgen

Vi har slappat i helgen och mestadels på stranden, hängt med vår granne och lite folk från svenskgänget vi träffade förra veckan...

Igår hade vi Peter över på middag och spelade melodikrysset och snackade lite skit.

det är Surfers Paradise Festival vilket innebär att det har byggt en scen på stranden och att lokala band har spelat hela eftermiddagen och nu sitter vi och väntar på att fyrverkerierna ska börja!

Vi ska slänga ihop nån kycklingrätt här innan vi ska träffa Annie och Klara på Swinging Safari....



Vinnie, vår granne, han med ormen.



Ok, jag var inte riktigt med på den bilden, David kan ju inte säga till innan han tar en bild. Men de andra på bilden är Annie längst bort och det är tjejen som hade svenskpartyt förra veckan och Bredvid henne sitter Klara och sen har vi vår favvo norrlänning Peter. Davids fot är också med på ett hörn, ser ni...



Se så fint det blir när jag tar kort och vad lycklig David blir av att vara på stranden....



Nu hittade jag en till bild med den norska tjejen som var jättetrevlig men som jag har glömt vad hon heter, ska fråga nästa gång jag träffar henne;)

Och ja, vi är lediga imorn!

Sunrise

Dagen började tidigt, David skulle ju ta bussen för att hinna till sitt exam och det var nån lastbil som störde min sömn så jag hoppade upp ur sängen och tog en power-walk i soluppgången, se så vackert!



Jag sitter nu och väntar på att David ska ringa och säga att hans exam var a pice of cake och att vi kan gå till stranden och slappa resten av dagen... Ni får höra senare vad vi gör idag, det finns en del oroande moln så då kanske vi går på bio, vi får se helt enkelt.

RSS 2.0