Vägen till Uni

I morse var vi uppe tidig för D skulle skriva prov över nätet och han vill vara alärt då och provet skulle vara inskickat vid 11 och man hade 35 min på sig. Jag tog en promenad på stranden och han stannade hemma och laddade med kaffe.
Sen åt jag och tog en dusch medan provet skrevs och det verkade som att det gick bra. Vi tog en runda på stan innan det var dags för att kliva på bussen till Uni. När vi kom förbi Circle on Cavil kikade vi in på SABA och då var den coola killen som jobbar där och som har pratat med oss förut på prathumör. Han gav oss en lista på ställen där man kan ta en drink utan alla backpackers och även sin Facebook så han kan tala om för oss när det händer nåt i krokarna. Vart man ska klippa sig visste han dock inte så vi får helt enkelt anamma surffrillan...
Dagens konstighet kom när vi väl var på bussen, en tant började prata med oss! Hon såg ut som skogsmulle personifierad och var norsk och hade antagligen hört oss prata för hon babblade konstant med oss under hela bussturen. Hon bodde i Surfers och hade en mängd barn och vissa bodde här och vissa i Sverige, hon bodde granne med sin son och nu skulle hon sätta upp en lapp på Uni för de behövde nån som hyrde det tredje rummet i deras lägenhet. Lägenheten låg i Q1, den högsta byggnaden här på Gold Coast som bara ligger ett kvarter från där vi bor. Det konstiga med tanten var att hon pratade på om hur viktigt det var för hennes söner att ha en skandinav som flyttade in och inte nån som kom från ett oärligt släkte. (Hon sa så) Jag försökte säga något om att de var väl ganska lika oss här till sitt sätt att vara men hon lyssnade inte riktigt och sen gnällde hon på hur högt japanerna pratade när hon skulle gå på skogspromenad och att hon minsann hade låtit dem höra det också. Hon bjöd för övrigt med oss på nästa promenad men hon skulle inte med själv utan skicka sina söner och vi skulle då lära dem svenska. Hennes andra problem var att hon ville ha sin dotter hit som bodde i Sverige och frös och faktiskt hade kört av vägen en gång för att det var så halt i Sverige. Problemet med det var att hennes andra dotter skulle då bli väldigt ensam för hon kunde inte åka för hon hade nåt chefsjobb. Det roligaste var ändå hennes irritation över att de inte kan säga IKEA rätt här och att det kan väl inte vara så svårt att säga I som I och inte som A. Jag förklarade att det hade med betoning och diftongerna att göra men hon var mycket upprörd. Vi har aldrig träffa nån liknande människa någonsin, hon var helt unik.
Med detta vill vi säga att vi tycker synd om hennes son och att vi är tacksamma för våra mammor.
Hade föreläsning och tute här idag och avnjöt en flat white på en bänk utanför för att lugna oss efter tantdrabbningen...
Bussväntan, vet aldrig hur lång tid det kan ta...(Detta är alltså inte busstop utan nästa station, bra när vi är i bortre änden av Uni.
Balkongen direkt till vänster om det stora trädet tre våningar är vår, där det är en vit stol om ni ser;)
Ska plugga lite nu, jag har en media release att göra klart till imorn och David ska läsa marknadsföring.

I got mail

Det finns vänner och så finns det Emma, den finast vän en tjej kan önska sig. Jag hittade en liten rosa lapp i brevlådan härom dagen där det stod att jag hade ett paket att hämta på posten, en födelsedagspresent!
Jag fick det bästa av Sverige i ett grönt kuvert och nu har jag flera dagar att njuta av härligheterna (chokladen kanske tar slut ikväll)
kuvertet hade ett stort hål och jag antar att de har kollat efter otillåtna "grejer" om det var en del av innehållet så är det i alla fall bort nu...
Nu måste vi kila ner och hämta tvätten innan nån annan gör det.

Good Morning Sivers & alla ni andra

God morgon!
Sitter och väntar på min grupp i marketing i biblioteket, men en av tjejerna ringde just mig och meddelade att hon var på väg.
Nu till väsentligheterna vad gäller mitt sätt att skriva, att jag skriver Guld kusten beror på att här heter det ju Gold Coast och det är särskrivet, jag försvenskade det lite bara:) Sen är det då tvärtom med Beachbabes som jag skrev på svenskt sätt men på engelska, det är väl ändå ett vedertaget uttryck på svenska också eller?
Med det vill jag säga att ni på Sivers som har åsikter är mer än välkomna att ge mig lite feedback på mina inlägg! Jag arbetar med symmetrisk kommunikation och vill gärna veta vad ni vill veta eller vad jag ska skriva om.. Jag hoppas ni har en bra morgon där vid frukostbordet hemma i Sverige och att ni uppskattar den lilla underhållning jag kan tillgodose.
Det jag kan berätta om dagen är att den börjar alltid på måndagar med att vi blir väckta klockan 6 av att varuleveransen kommer till shoppingcentret där vi bor och vi hoppas att Wollies får kyckling idag för igår var den slut. Det kör runt med åtminstone 10 truckar och tutar på varandra och tömmer glascontainrar. Jag gick upp vid 6:45 efter att jag hade legat kvar i sängen i protest (borde gått upp vid 6 för då hade jag varit piggare nu) Min gruppmedlem sa just att hon gick upp vid 5 i morse så tji fick jag.
Helgen har vi spenderat med att fira min födelsedag på lördagen (då det var lite tid till det i veckan) Vi var och shoppade i Pacific Fair på förmiddagen åt mig men det blev åt David. Det är så underligt det där när man ska handla till nån speciell och man bara hittar grejer till den andra personen. På eftermiddagen spenderade vi några timmar på stranden innan de var dags för den långa Skypekvällen med alla nära och kära.
Söndagar är ju vår pluggdag så igår pluggade vi mycket duktigt nästan hela dagen.
Nej nu måste jag plugga lite så att jag inte verkar slö!

Shape up Wollies!

Nu var det liksom tänkt att jag skulle göra pasta pesto till middag men det blir ju lite svårt om nu inte Wollworths har vitlök på flera dagar... Sen kom jag till basilikan och då var jag tvungen att köpa fryst för den färska var slut!
Annars har det inte hänt så mycket idag förutom att vi har varit i skolan, D är där fortfarande och måste hålla ut en timme till.
På väg hem från skolan i förmiddags så hade de träning i parken man åker förbi, med barnvagnar! Det går till så att mammorna får ta med sig sina barn i barnvagn och sen står de på ett led och tränar med hantlar eller gummiband och får instruktioner av en ledare som också hon har med sig sitt barn. Underhållande från bussfönstret, det är ett stoppljus just där så man kan ta sig en ordentlig titt. Det kanske är nåt för dig Linda, det måste du kolla upp!

Morgon på guld kusten

Sitter nu utanför min tute och väntar på min grupp i campaign strategies och eftersom att man inte kan lita på bussen måste jag alltid vara här ca 45 min innan. Jag sitter liksom längst ner på uni området så det är inte allt för många om passerar så det är lugnt och skönt.
David sover nog fortfarande hemma så jag får väl åka hem sen och äta lunch och försöka hinna med nån timme på stranden innan det är dags att åka tillbaka igen.
Morgonen här på guldkusten är stilla, det är som att det är lugnet efter stormen. I Surfers sitter de riktiga originalen och dricker sitt morgonkaffe på kaffebarerna och det är en och annan äldre dam ute på morgonpromenad i keps. Måste tänka på UV strålarna...
NU kom Jodi i min grupp så nu måste jag prata med henne...

Beachbabes

Vi har hektiska dagar i skolan men vi försöker ändå att hinna med en del kvalitetstid på stranden...

 

NU ska vi sova efter Grey's och plugg, god natt!








Ului Ului

Beach closed har det varit både igår och idag för att det är en cyklon i QLD men då i de norra delarna uppåt Cairns. Vi berörs inte så mycket förutom att David klagar på att det är varmt och att man inte får bada när vi nu har varit och gått på stranden.

Igår var vi på Broadbeach och tittade på World Championship for lifeguards. Dock var de lite klena och trotsade inte Ului så det var bara springtävlingar på stranden som gällde och ingen vatten aktivitet.

Idag har vi bara tagit en tur bort till Main beach för de visar vår lägenhet för investerare så vi har inte varit hemma på förmiddagen, men nu ska vi plugga. Det ni läser i Aftonbladet är alltså inte så ila för oss då Ului är påväg uppåt och inåt landet...


Monster- cyklon på väg mot Australien



Stranden för oss ser alltså ut så här och inte vidare blåsigt är det heller...


Här är en annan kul bild på den där lifeguardtävlingen där de har lagt upp alla kajaker på land eftersom att det var för extrema väderförhållanden.


Soul

Nu har solen börjat titta fram men det är en cyklon högre upp på kusten så det blåser något fruktansvärt.
David har suttit hemma och pluggat på förmiddagen och jag har vart i skolan för kampanjmöte med min parti LNP. Vi ska föra en politisk kampanj och jag är kandidat Ariel Bay Caine för Mermaid beach. Verkar väldigt avancerat men jag ska hålla er uppdaterade, har just nu bara bestämt kandidatnamn och tagit en kampanjbild för första media releasen. Sen ska tydligen smutskastningen börja mellan partierna men det återstår att se...
Vi ska snart åka med 3 bussen tillbaka till Uni för kvällsföreläsningar, trevlig fredagskväll, men nu har vi suttit och studerat Soul, skyskrapan som de bygger här och den har vuxit 5 våningar sen vi kom hit. Man kan köpa en lägenhet där och penthouse är fortfarande ledigt, Vinner vi på lotto slår vi till!

Trans-link vs SL

Hur mycket vi än har klagat på SL genom åren så kan vi meddela att bussarna här inte är mycket bättre.
Varenda gång vi ska åka nånstans så får vi vänta och det kan vara upp till en halvtimme, vilket är urkast då bussen bara går varje halvtimme. Bussen utgår ifrån Uni så då tycker man att den borde vara i tid när den startar men det verkar inte vara så viktigt här.

Det är inte så effektivt heller då alla ska gå ut ur samma dörr och många betalar med mynt som de börjar plocka fram när de är först i kön, ingen framförhållning här inte...

Ett ytterligare minus är att de kör som galningar allihop och accelererar och tvärbromsar om vartannat istället för att hålla ett jämt tempo.

Dagens positiva är att D har fått en grupp som känns helt ok i marketing och att jag fick positiv kritik på min media release!

Starbucks rules


Det blev ingen strand för det började regna, tacka vet jag Starbucks!

David hade sin första tutorial idag och det var tydligen simpelt och grabben bredvid honom slaggade hela tiden (de är rätt slappa här)

Jag hade min vanliga tråkiga media tjej (ett mysterium hur hon kan jobba med media) som talade om hur man inte ska skriva en media release...

Nu ska vi äta vår nya favvo wok innan TV-kvällen börjar.

Morgonpromenad

Vi har precis varit ute och gått en promenad eller i alla fall jag, David passade på att ta lite bilder istället. Nu är det dags för lite plugg innan vi ska en sväng till Uni på eftermiddagen.

Vi har fint väder idag så kanske att vi hinner med en stund på stranden också...

 


Plugg, plugg & plugg

Nu har vi klarat av ännu en dag i plugget och helgen kommer fint efter imorgon...
 
Det är mycket just nu och det verkar som att jag har grupparbete i varje kurs plus alla andra individuella prov och uppgifter. Det var kul att skriva media releaser i alla fall och det är en mer praktisk inställning här så min tutor gick verkligen igenom steg för steg hur man gör. Ska skriva en i helgen nu om nån ny brandbil de ska få hit men det blir nog bra.

D har kommit på att han ska kunna sjuttioelva grafer och är lite stressad över det och han har inte ens börjat sina tutes än så vi har en del att stå i på dagarna.

Jag fick vänta på bussen som aldrig kom i 25 minuter i ösregn idag under min andra vända till skolan för dagen (jag kom 10 min sent) Det var en värdelös föreläsning också så jag kunde lika gärna ha stannat hemma, alla gick under rasten men jag stannade kvar när jag ändå hade åkt dit.

Dagens höjdpunkt var lunchen vi åt i Southport som är ett samhälle närmare skolan på dekis. Det känns liksom lite nergånget och affärerna var tråkiga men vi åt en god lunch bestående av kyckling. D åt en curryvariant och jag nåt med nån sötsur sås. här ville jag nu lägga upp en jättesöt bild på David men han samtyckte inte så för husfridens skull så låter jag bli.

Ni får istället se den fantastiska minivarianten av bokrean som vi kollade igen lite snabbt, inga spännande titlar och mest matlagning. Eftersom att vi redan är mästerkockar och inte har nån ugn så tyckte vi inte att det var något för oss.


Skulle bara bli ett litet kort inlägg men nu har ni fått en update

God natt! 

SOL!

Vi vaknade till en klarblå himmel och skyndade ner till stranden för att få lite sol på våra numera bleka näsor. Tog ett dopp i det svalkande havet och tittade på alla som simmade utanför flaggorna och fick en utskällning av livvakterna.

Lunchen bestod av en enkel bondomelett innan det var dags för mig att åka tills skolan, David var ledig idag men jag hade en timme med media relations men jag kunde likagärna ha stannat på stranden för föreläsningen var crap. Imorn ska vi skriva media releases så det blir nog roligare.

D mötte mig vid bussen när jag kom hem igen och vi tog en lite tur på stan. Vi gick hem och letade rätt på kodern till våra bankort så nu har vi använt dem också och köpt mer pengar till våra mobiler så nu kan vi messa er igen. 

Dagen höjdpunkt var ändå min 30 min massage som skulle trolla bort min fruktansvärda huvudvärk. Tjejen fick jobba rätt hårt med mina stela axlar men det känns faktiskt som att det blev bättre. Men jag måste duscha nu snart för hon kletade in mig i en massa lavendeldoftanden olja. 

Nu blir det MKR, de är inne i finalveckan nu så det är så spännande att se vem som blir mästaren i köket!

Det var kul att prata med er igår även om vi inte hann med alla, nästa månad är det kanska just din tur så stay tuned for the lucky call;)  

Hela havet stormar!

När jag var ute och gick häromdan så blev jag uppraggad av en byggjobbare! Jag gick på min vanliga powerwalk och han släppte över mig över gatan för de håller på att bygga en ny skyskrapa och har tagit bort gångvägen. Jag sa tack eller thanks och log lite sött antagligen för när jag gick tillbaka sen så sa han att jag har ett så vackert leende och till historien att han sa nåt om det dagen innan men då lyssnade jag på musik och la ingen större vikt vid det. Det har en orange overall på sig och en enorm hatt men ett skyddsnät, nåt för dig Niklas... Han var typ 40 och jag sa att jag tyvärr var upptagen och då undrade han hur seriöst det var, så han gav inte upp så lätt. Har inte vart ute och gått sen dess, får se om jag ser honom imorn eller de kanske inte jobbar på söndagar?

Efter en tuff skolvecka så bestämde vi att vi nog kunde unna oss en lite utflykt mellan föreläsningarna på fredagen och vi tog bussen till Burleigh Heads för att se på surftävlingen. Vi hade hört att alla pratade om det i skolan och sen så följde vi bara efter dem med bräda. När vi kom fram åt vi lite lunch innan vi gick nedåt stranden, som var tom mer eller mindre. Vi såg dock en del surfare så vi var nöjda ändå men tävlingen var nån annanstans.


Vi tog istället en tur i djungeln och hoppade högt vid varje prassel och David hade en utläggning om att ormarna kunde ju vara i träden också så man var tvungen att titta åt alla håll.


Idag har vi sovit jättelänge för att riktigt vila ut oss innan vi tog bussen till Broadbeach där de hade nån typ av livräddartävling. Tjejerna som kastar sig i sanden skulle greppa en pinne i sanden på samma sätt som i hela havet stormar, det fans 5 pinnar och 6 tjejer så en blev utan och därmed ute ur tävlingen. Mycket konstig sport och vi vet inte riktigt vad den heter... Sen paddlade de kajak i vågorna för att vända runt nån boj långt ut. Domarna stod i ett torn ute i vattnet och "gubben med kulmage" skötte startskottet. Det var väldigt mycket folk och de verkade tävla mot varandra stränderna emellan. Inte för att de är olika stränder men den byter namn beroende på vart man befinner sig på den.


Vi han även med att shoppa lite och jag gjorde ett riktigt fynd! Ett par jeansshorts från levi's som inte är för korta och de kostade bara 120 kr. Jag är så lycklig! David gjorde en liten miss och hade inte flip flops på sig så han blev tvungen att borsta bort sanden från fötterna. Sen började det naturligtvis att regna också men då gick vi till pacific fair och handlade innan vi tog bussen hem igen.


Vi har hunnit mycket nu men imorn måste vi väl plugga igen. Jag ska tydligen göra en hel politisk kampanj och David ska kunna en massa statistiska formler utantill, suck!
Vi hörs snart igen...

Plugget och bussightseeing med en pretty woman

Har precis avnjutit en Starbucks latte här med en tillhörande chokladmuffins. David trimmar sitt skägg med nyinköpt skäggsax, får lägga upp bild på hur det blev.

Vi har nu gått i skolan i tre dagar och man är helt slut på kvällarna. Föreläsningarna är bra och det är inte alls svårt att hänga med i snacket men idag var jag på mitt första seminarie och det kommer nog bli väldigt spännande. Ska skriva media releases och man skulle sitta och berätta om sig själv för hela gruppen. Tur jag är från Sverige så att man har nåt skoj att säga;) Jag har pratat med två tjejer i min marketing klass men D har inte raggat upp nån kompis än... svårt såhär i början, man har nog med att hitta dit man ska och att anteckna på
engelska.

En annan grej är att man ska ta bussen åt rätt håll som jag missade i måndags efter att jag hade varit och bråkat med study center för att de hade satt mig i fel tutorial group. tydligen så kan bussen gå åt fel håll och då hamnar man på en tågstation med ett köpcentrum som Kungens Kurva. Jag fick byta buss två gånger för att komma tillbaka till Surfers och då hade resan tagit en och en halv timme istället för en kvart men det regnade och jag hade min ipod så det var inget fel med lite sightseeing!
Den glada nyheten är att jag har lyckats överföra pengar till mitt konto här så nu ska vi slippa den där avgiften varje gång vi handlar, Toppen!

D har även varit inne hos grannen och druckit öl, konstiga grabbar med lite udda idéer men de är trevliga.
I söndags tänkte jag att det kunde vara kul att ha nåt nytt på sig till skolstarten ni vet... det slutade med att D köpte en helt ny outfit och jag ingenting. Det är annorlunda att shoppa här, man får ständig assistans. Tänk som i Pretty Woman förutom att jag inte hade råd att köpa nån av det kombinationer de slängde på mig men roligt var det;) Jag bara gick in i provhytten och hade tre tjejer som gav mig nya plagg och bad mig snurra runt och hämtade ett matchande bälte, som sagt synd bara på pengarna...

Det regnar vidare här och tydligen så är det inte riktigt normalt utan vi har otur, säkerligen mitt fel, det regnar ju alltid när jag är ute och reser.
Det här med lillördag är något de verkar fira stort här och allt är öppet men vi är ju seriösa studenter så vi måste plugga och sova...

Kul med alla era kommentarer, fortsätt så!

Kram på er alla

RSS 2.0