Du har så rätt Ledin

Inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar... Där tog texten slut för vår del, det där med glass och sandaler av plast har vi i och för sig också gjort om man ser Havaianas som plastsandaler men inte idag.

Idag har vi vart på Uni och David försökte hjälpa mig att skriva ut flyers i färg vilket inte var det lättaste om man ville ha flera på samma sida, som tur är var han lite mer tecknisk än vad jag är och har ett lite större tålamod... det blev toppen!

Ariel Baye Caine, Vote 1 var typ det som var grejen på dem och lite snack om fler poliser och plastmuggar på krogen, Queensland it's our future är vår slogan. Vi bjöd på punch och kakor och delade ut flyers och sen så blev jag intervjuad av tidningen och det var bara före själva examet som inte var omöjligt men väldigt mycket att hinna skriva på 1 och en halv timme... Alltså detta är för min Campaign Strategies kurs och inget random jag gör bara för att det är kul;)

Vi pluggde en stund innan och David pluggade under mitt exam men innan hann vi äta lunch



Vi pluggade en stund till och drack en flat white och David skulle naturligtvis ha den största som fanns tillgänglig;)




Se så duktigt han pluggar, det kommer gå toppen imorn, synd bara att han måste upp så tidigt (6am), ni vet bussarna här går inte så ofta på lördagar.



Imorn efter Davids exam ska vi på stranden, ska tydligen bli 28 grader och sol, så skönt!

Ethos, Pathos, Logos & Macro

Idag har vi varit på Uni för tutes på förmiddagen och åt en fantastisk lunch på Koala Café, kycklingburgare med klyftpotatis, gott och billigt!

Vi tänkte sen att vi sitter kvar här och pluggar för för lite miljöombyte men icke, det finns inte en ledig stol på hela Uni så vi åkte hem...

Det blev inte riktigt hem utan vi pluggade en stund på Starbucks, jag tyckte det gick mycket bra men David kunde inte konsentrera sig riktigt, så vi bytte plats igen...

Jag kan nu Ethos, Pathos och Logos utantill och David har koll på alla Macro grafer (enligt honom själv, förhoppningsvis) så vi är all set inför våra exam;) Jag går inför den positiva approachen att allt går bara man vill men David är mer skeptisk men jag ska nog omvända honom...

En liten stund på balkongen blev det i alla fall idag, med betoning på liten.



Havet såg mycket lockande ut när det var sådär stilla, väldigt sällan det är det faktiskt, oftast svallvågor.

Såg att det skulle bli 19 grader i Svedala i helgen men det tror i inte på...


Coffee Bug och Plugg

Vi tittar på Criminal minds, mycket spännande!

David fick marks på sin redovisning i Marketing från förra veckan och det gick jättebra, 15/20, Toppen!

Jag hade Media relations och vi pratade om nyheterna för dagen och om TV-reklam... Vi fick se denna och sen skulle vi komma på en egen för samma event för att locka åskådare.



Vi tog vår vanliga onsdagsfika på Coffee Bug och D begav sig sen till en föreläsning och jag satte mig i biblioteket för att plugga, rätt lugn där sådär på kvällarna men annars är det fullt.



Nej nu ska vi sova, God natt!

Breaking news

Dagens nöjesnyhet på morgonnyheterna var att den svenska prinsessan och hennes svenske pojkvän hade brutit förlovningen.


De visade en mängd bilder på den vackra prinsessan och tyckte att det var synd att de var så länge sedan det var ett svenskt kungligt bröllop. De nämnde bara lite kort att Victoria ska gifta sig och sen hade de en lång utläggning om att alla svenska namn låter likadant: Bergstrom, Stromberg, Stromstrom osv...

Det får bli min nyhet på Media relations som jag har om en stund. Vi sitter på Uni och väntar på dagens föreläsningar och sen stannar jag nog kvar här och pluggar lite inför mitt exam på fredag och väntar på att David ska bli klar med sina föreläsningar för dagen.

Jag har även ett tack att dela ut till VI Hornstull och den mycket välkomna semesterersättningen! Nu håller vi oss flytande ett tag till...

A perfect day

Igår vaknade vi sent då vi hade varit på party. Svenskpartyt var toppen, massa kul människor och nu kan man säga hej till ytterligare 30 personer i skolan. Japp det var ganska många på partyt. Vi var hemma hos en tjej som bor en bit lngre ner i Surfers närmare Broadbeach. de hade en BBQ-area och vi grillade och drack goon (inte vi men alla andra). Vi drack klassikskt rödtjut för goon är äckligt kan jag tala om för er som inte smakat det, men för Forre, Mange, Tommy och Valli skulle det nog slinka ner;)

Vi hade en mycket trevligt som avslutades på Billy's beachhouse som ligger mellan där vi bor och stranden, alltså ca 20 meter något som vi aldrig har reflekterat över tidigare. Med ett klassiskt dunka-dunka dansgolv och en mysig uteplats vid poolen var det ett helt ok ställe. Tydligen är det Brazilian night på tisdagar... Kvällen avslutades med Mackas by the beach!

Igår på dagen så hade vi en riktig dag i paradiset, vi var på stranden med några av dem som vi träffade på partyt + Vinnie utan Herbert som numera sover i en dödskalle som han har fått. Herbert går i flyttankar så Vinnie får väl snart köpa en ny tank, fortsättning följer...

Vi åt sen på Coffee Club här i Surfers med Peter den äkta norrlänningen och nej jag hade inte med kameran så ni får tänka er hur det har sett ut.

ANZAC DAY

ANZAC Day är en allmän helgdag i Australien, Nya Zeeland, Cooköarna, Niue, Samoa och Tonga för att hedra de som stred i Anzac (Australian and New Zeeland Army Corps), och alla de som tjänat sitt land. Den 25e april var det datumet som Anzactrupperna landsteg Gallipoli under första världskriget.

Vi har däremot upplevt dagen lite annorlunda... kl 5 imorse så  marcherade de förbi här på gatan utanför för att äta frukost på stranden. De hade trummor och säckpipor så det gick inte direkt att sova. De måste ha varit en snabbfrukost, ett äpple var eller så för efter ca 5 minuter så marcherade de tillbaka igen samma väg, suck! (vi tog bilder men de var rätt mörkt, får se om vi kan fixa det)

Vi har varit på stranden i några timmar på dagen och nu ska vi på svensk bbq!

Tack Turkiet

Det blev ingen strand idag bara plugg, dåligt väder...

Davids exam gick i alla fall bra så vi var och handlade på eftermiddagen bland alla andra. Det är verkligen jättemycket folk i affären och de dirigerar vilken kö man ska stå i och så är det helt fullt med folk i hela butiken och de börjar släcka ner innna alla har handlat klart. Affären är stängd imorn så det var väl därför som det var extra mycket folk och handlade alla förnödenheter så att inte svälter när man inte kan handla på en dag...

Vi glömde köpa middag också så det blev pizza, en riktig turkisk variant och det tackar vi för eller i alla fall David;)



Vi delade på en stor som var ganska stark måste ha varit chili på den...



Se så han njuter...

Nu tittar vi på James Bond efter våra skypedater och slappar i soffan. Imorn måste solen bara skina!

Osthyvel efterlyses

David sitter och spelar Buzz, ett frågespel vi fick med family dinner boxen, det verkar inte gå så bra, rösten i spelet frågar hela tiden om han är riktigt med... Han ska åka till Uni snart för att skriva sin sista tenta för veckan, lycka till!

Jag ska plugga idag och hade hoppats på att det skulle vara lite sol så att man kunde bättra på brännan i eftermiddag men icke.



Dock ska man inte ropa hej än för man vet aldrig här, det har regnat nu men kan bli klarblå himmel om bara en timme.



Detta var frukosten, jag fattar inte varför de inte har osthyvlar, det blir ju bara smulor när man skär med kniv... Vi har i alla fall lyckats hitta nån slags knäckebröd även om David klagar på att det smakar salt, det är nån finsk sort.

Ett annat problem som har dykt upp är att vår coffee plunger börjar sjunga på sista versen så kanske att vi ska investera i en ny, vi får se.

To the beach, back in 5

Sitter på Uni och väntar på veckans sista föreläsning...

Det är varit mycket denna vecka och inte blir det bättre med nästa men sen ska det väl lugna ner sig lite. Det är mid-exams och alla ligger under 2 veckor.


Såhär har veckan sett ut, vi har knappt lämnat lägenheten om man bortser från när vi har varit på Uni. Davids ordspråk är: ju mer papper man har framme, ju bättre pluggar man;)



Idag tog vi dock oss en fem min på stranden...



Det är ju inte så långt men vi har bokstavligen bara lämnat lägenheten för att handla mat och åka till Uni.



Liksom bara att slänga på sig en skjorta och å ner till beachen, inte lika pitoreskt som Långholmen beach men varmare i vattnet. Det var en gubbe som tyckte jag var lite sjopig och rädd för vatten (vågorna är riktigt höga) i alla fall så skvätte han på mig och skrattade gott...



Detta var lunchen, man köper sushin i hela rullar här men det är ganska billigt och gott så vi unnade oss det idag innan vi åkte tillbaka till Uni.

Så nej vi har inte dött här borta bara haft otroligt mycket att göra och det är inte över än, men jag ska försöka att bli bättre på att uppdatera.

Vi hälsar även vårt nya fan Britt hjärtligt välkommen till skaran och ser fram emot skypedaten...

Höst

Nu är det höst här på andra sidan jorden...

Det är fortfarande långt över 20 grader men vindarna är kallare och solen värmer inte lika mycket. Att ha ett par jeans till skolan en kylig morgon sitter inte ivägen kan vi lugnt säga, till och med David som aldrig fryser klagade på frost i torsdags morse;)

Jag var därför tvungen att köpa mig en ny koft att ha under jackan, det kör lager på lager här så att man kan ta av ett när det blir för varmt. Vi har pluggat hela dagen och tog en paus på eftermiddagen för att ta en fika på Starbucks. Jag drack en chailatte i sann höst anda och David tog en islatte och ångrade det sen när han satt och huttrade (smått överdrivet kanske). Jag fick en ny chai med soyamjölk även om jag inte hade sagt till om det innan, måste vart trött i huvudet eller nåt. Tur att de är trevliga på Starbucks och kvickt fixade mig en ny utan extra kostnad...

Vi sitter nu och slaviskt följer Fottiematchen mellan Brisbane Lions och Western Bulldogs och Lions leder, Go Lions!


Family dinner box

Vi har haft en lång dag i skolan och kom inte hem förrän 9 och då är det inte så inspirerande att laga mat så David hade en idé och se så lycklig han blev...
Det är inte så mycket i den som man kanske tror, 2 big mac, 2 cheese, 6 nuggets, 4 pommes (mini) och 4 små cola. I morgon ska vi JOGGA! Vi hade en hel story förberedd ifall att vi möte någon som frågade varför vi skulle äta så mycket... Pinsamt tycket jag men vad gör man inte för att göra sin kära pojkvän glad;)
Igår blev vi inspirerade av Vinnie och tänkte äta korv och makaroner till lunch men det blev en klassiker istället, makaroner och ketchup. Korven var oätlig och grå när man stekte den och vi köpte inte den billigaste utan aussie beef som såg jättegod ut i förpackningen.
Tips, ät ALDRIG korv i Australien!

Reklamkampanj

Läste häromdagen om att Australian Government vill höja skatten på cigaretter för även om det redan är dyrt att röka här. Ett paket kostar ca $15 och nu vill de höja till $20. Jag läste sen i min Consumer behaviour bok att rökning har ökat här de senaste 10 åren, mycket konstigt när de har anti-rökningskampanjer som denna:


Den är vidrig och visas titt som tätt på TV men den borde få någon att tänka efter!

Exotiskt

Vi satt lugnt och pluggade när vi hörde konstiga ljud...det lät som en riktigt grinig hund som aldrig gav upp. Vi var tvungna att kolla, Papegojor!
Det var tre stycken som satt på vår balkong och ett flertal på balkongerna bredvid. Jättesöta men aggressiva och mycket snabba, vi fick ingen bra bild för fotografen var lite skrajsen;)

Back in reality

Vi har kastats in i vardagen här och plugga för fullt på våra mid-exames.
Vi var en timme på stranden i söndags och har tagit en runda i gymmet och gått en sväng på stranden för att rensa huvudet men annars har vi suttit med näsan i böckerna.
Här hälsar vi lite på Herbert...
Vilka muskler han har när han ringlar omkring, vi tänkte att det var bäst att hålla oss väl med honom så här i början;). Han har redan växt och ömsat skin...
Det är för övrigt kaos i skolan då de håller på att bygga ett universitetssjukhus som stör busstrafiken. Idag fick vi gå av i fel ände av campus och gå på bussen på samma ställe när vi skulle tillbaka, den vänder bara i rondellen för att komma på rätt köl.
Vi tittar nu på ett TV-program om den där elefantungen på Toronga zoo och hur den mirakulöst föddes mot alla odds, spännande!

Back in Paradise

Vi ska först bara redogöra för vad vi gjorde i Sydney de sista dagarna...

 


Det var regnigt när vi vaknade på onsdagen så vi bestämde oss för att strosa runt i stan hela dan, vi var på Art gallery och såg på Aborginsk konst och åt en fantastisk soppa till lunch. Vi hittade en jättemysig restaurang the Rocks och åt Lax med kikärtor, mycket gott!

Innan vi på torsdagen vi på Toronga zoo för att se på den nyfödda elefanten.


Visst är den söt! Den var död sa de och det var på nyheterna och allting men en när den föddes sa levde den, så vi ju tvugna att åka och se på mirakelelefanten som var så gullig när den ragglade fram på sin håriga små ben.


Vi såg även giraffer, mina favoriter och en fantastisk Bird show...


Se så mycket folk det är! De hade jättepli på fåglarna som flög runt i publiken och hämtade mynt och visade sina färdigheter.

 

Zoot ligger jättefint på en kulle och man har utsikt över Sydney harbour. Vi tog färjan över på en kvart och köpte biljett på zoot för annars var vi inte studenter, det är mycket konstigt det här landet... det var dyrare att köpa en kombobiljett än att köpa två separata för färja och inträde. Vi kunde tydligen vara studenter på zoot men inte på färjan för vi hade inte NSW studentkort utan bara QLD studentkort!

Igår var vi bara hemma och pluggade och tvättade och det blir väl samma sak idag om vi inte tar en tur på stan senare. En sak är säkert i alla fall och det är att det känns mer hemma här än i Sydney och temperaturen är mycket behagligare...


Sydney day two & three

De senaste två dagarna har vi vandrat runt Sydney till fots och ni ska se blåsorna jag har på mina lilltår. Jag rekonebderar inte att tvätta Conversen, de blir hårda i kanten...

Igår åt vi frukost på Bondi



Ett riktigt blåshål och vi ångrade att vi inte hade varsin jacka men det var ju så varmt när vi vandrade runt operahuset dagen innan. Vi tog t-banan till Bondi junction som var som ett centrum och sen gick vi de två km till stranden, det var i alla fall vad guideboken sa. Det kändes mycket längre när vi gick. Vägen till stranden var kantad av nedgångna hus och vi såg inte skymten av vare sig Michael Clark eller Laura Bingle (lokala kändisar) Stranden är inte mycket för världen, den är ganska liten och det var ingen action på livräddarna på Bondi heller men nu har vi sett den! Guldkusten är en riktig paradisstrand i jämförelse, man ska inte tro alltman ser på TV.

Efter att vi halvt frös ihjäl på bussen i till centrum igen så värmde vi oss med en Starbucks innan vi tog en runda på the Rocks (statsdelen till vänster om operahuset) Vi åt varsin majskolv till lunch och hoppade på färjan till Manly.


 
(man kan inte vara snygg på alla bilder)

Manly känns mycket modernare än Bondi och stranden är både större och finare. Varmare var det också, måste vara vinden som blåste rätt. Vi tog sen färjan tillbaka eftersom att vi insåg att bussen bara gick en gån i timmen när vi väl hittade rätt busshållplats.Färjan är som en snuskig gotlandsfärja men med en fantastisk vy över Sydney harbour.



Sydney är vackert och påminner mycket om Stockholm om man ser till broar och öar och vatten. Det är bara smutsigare och har ett lustigt kollektivtrafiksystem. man måste ha olika biljetter om man ska åka i olika zoner även beroende på om man ska åka buss, tåg eller färja. Vi försökte köpa en bussbiljett men killen sa att vi inte riktigt tjänade på att köpa en om vi åkte i alla statsdelar. Det finns säkert ett bra system om man åker varje dag men inte om man är turist.

Idag har vi gått runt lite i Paddington idag och kollat i affärer och mest bara myst. Området är som Söder hemma så vi trivs som fisken i vattnet. Det tar ca 10 min att gå från där vi bor och det finns de mest söta små shoppar och husen där folk bor ser ut som kolonialhus med en egen pytteträdgård. Absolut platsen att bo på om man ska bo i Sydney. Det lite konstiga med att shoppa i Sydney eller över huvudtaget i Australien är at det har så mycket svenska märken. Alla affärer säljer Cheap Monday, Acne och Odd Molly och det är riktigt dyrt också. 

På eftermiddagen var vi och drack te med tanten som jag och Emma bodde hos när vi var i Sydney ör några år sedan. Hon blev glad för lite sällskap och vi pratade om allt mellan, hon var mycket upprörd över hur Australien var styrt för tillfället, politics...

Vi tog en till runda på stan och åt middag på the Rocks. Efter middagen gick vi på en vinprovar och drack fantastiska (dyra) australienska viner i små doser. Vi rekomenderar!

Tog en nattbild på operahuset



God natt


Sydney

Dagen började tidigt kl 3, var tvugna att ta bussen vid 4 för att hinna med flyget. Resan gick smidigt och vi åkte bussen med alla partypeople från Surfers.

Flygresan gick fort och det var som att åka Ryanair ungefär, vi sov så vi märkte inte så mycket av själva flygningen.

Vi bor på ett jättefint hotell i Kings Cross som är en blandning av lyxhotell och "snuskshops" men det är ett kul område som är lite mitt i så vi har nära till allt.

Vi har spenderat dagen med att ta kort och gå runt hela stan och nu har vi bränt oss på näsan och har blåsor på fötterna. Det är dock kallare här än på Gold Coast ca 10 grader men det är fortfarnade ett behagligt klimat.

Nu tittar vi på film och slappar så att vi orkar med morgondagen, här är lite bilder från dagen:

 
FÖR MAMMA








Happy Easter

Hallå allihop!
Vi har nu nästan packat klart inför vår Sydney resa i natt, måste gå upp vid 3 om vi ska hinna med flyget. Vi har försökt att få reda på i en vecka om de ställer om klockan här i helgen för det skulle betyda att vi kan sova en timme till i natt men icke, det ställer inte om klockan i Queensland men de gör det i New South Wales delstaten där Sydney ligger så vi antar att vi kommer fram riktigt tidigt i morgon...
Vi har ätit påskmiddag bestående av australienska räkor och aioli med ett gott glas vitt vin, mycket smarrigt. Det verkar som om att det är viktigt med påsken här och att man äter och umgås med nära och kära, gärna fisk på matsedeln eller annan seafood.
Pratade med mamma och pappa och det sa nåt om nån haj som simmade runt här men det har vi varken hört eller sett så det behöver ni inte oroa er för. det var dock mycket folk på stranden idag och igår för den delen, vi har bara spenderat en stund varje dag för vem har tid att ligga på stranden hela dagen. Pepparkaksbruna turister har inte mycket att stå i uppenbarligen för då hade de haft mer av vår rimliga solbränna.
Den där Soul-skyskrapan som vi tänkte köpa lägenhet i ser förresten ut såhär just nu:
Vi har egentligen inte gjort så mycket nu de senaste dagarna utan mest slappat och planerat inför Sydney, okej en och annan kaffe på Starbucks har vi hunnit med och lite tid på stranden som sagt...
jag spanar in hur man ska se ut enligt australienska Vogue och tro nu inte att det bara är jag utan D läser även GQ Australia för att få lite inspiration...
Vi ses i Sydney!

Herbert the snake

Tidig morgon som vanligt, D åkte till skolan och jag passade på att ta en promenad på stranden innan jag hade min tute vid 11.
David var klar vid lunch med skoldagen men jag har varit där en sväng nu på kvällen också, vi fick chokladägg av föreläsaren för hon tyckte syn om oss som var där vid 8 kvällen innan lovet. Det händer aldrig i Sverige!
Vi lyxade lite idag till lunch och åt på en restaurang även om havregrynsgröt är toppen! Vi drack varsit glas vin och åt en australiensk Barou (macka med en stek). Mycket gott.
Vi sitter och kollar på Footie på TV och har fortfarande inte riktigt fattat reglerna men för dem verkar det vara en mycket viktig sport. jag har en lärare i media relations som just har varit på vinter OS och bevakat så den här veckan har det varit en massa snack om curling som ju är en "jättekonstig sport" Där finns det ju i alla fall tydliga regler men i Aussie rules är det lite oklart vad man får och inte får göra. Enligt mig (D håller inte riktigt med om det jag säger) så ska man komma så långt som möjligt med bollen på den ovala planen innan man blir övermannad av de andra laget som lägger sig över än i en hög. Det är en riktig sport som det var mycket tjafs om i helgen då det var footie på TV samtidigt under Earth hour (vilket är ett aussie påfund från början) Det var inte lika många som släckte i år och det skyller det på att det var Aussie rules på TV.
Nu till dagens stora nyhet, granne har köpt ett nytt husdjur: EN ORM! Pytteliten just nu men han ska tydligen bli 1,5 m och heter Herbert. Han knackade på vår ruta och ville så gärna visa upp sin nya vän, jag fattar inte vad det är för fel på en katt, hund eller guldfisk men Vinnie verkar lycklig. Vi får helt enkelt hålla balkongdörren stängd även om Vinnie garanterade att Herbert är "totaly safe" och inte gör någon illa. (tror jag så mycket jag vill)
Vi tog en nap på dagen idag men är trötta nu med, mycket konstigt, måste vara havsluften eller rödvinet;)

RSS 2.0