Sydney day two & three

De senaste två dagarna har vi vandrat runt Sydney till fots och ni ska se blåsorna jag har på mina lilltår. Jag rekonebderar inte att tvätta Conversen, de blir hårda i kanten...

Igår åt vi frukost på Bondi



Ett riktigt blåshål och vi ångrade att vi inte hade varsin jacka men det var ju så varmt när vi vandrade runt operahuset dagen innan. Vi tog t-banan till Bondi junction som var som ett centrum och sen gick vi de två km till stranden, det var i alla fall vad guideboken sa. Det kändes mycket längre när vi gick. Vägen till stranden var kantad av nedgångna hus och vi såg inte skymten av vare sig Michael Clark eller Laura Bingle (lokala kändisar) Stranden är inte mycket för världen, den är ganska liten och det var ingen action på livräddarna på Bondi heller men nu har vi sett den! Guldkusten är en riktig paradisstrand i jämförelse, man ska inte tro alltman ser på TV.

Efter att vi halvt frös ihjäl på bussen i till centrum igen så värmde vi oss med en Starbucks innan vi tog en runda på the Rocks (statsdelen till vänster om operahuset) Vi åt varsin majskolv till lunch och hoppade på färjan till Manly.


 
(man kan inte vara snygg på alla bilder)

Manly känns mycket modernare än Bondi och stranden är både större och finare. Varmare var det också, måste vara vinden som blåste rätt. Vi tog sen färjan tillbaka eftersom att vi insåg att bussen bara gick en gån i timmen när vi väl hittade rätt busshållplats.Färjan är som en snuskig gotlandsfärja men med en fantastisk vy över Sydney harbour.



Sydney är vackert och påminner mycket om Stockholm om man ser till broar och öar och vatten. Det är bara smutsigare och har ett lustigt kollektivtrafiksystem. man måste ha olika biljetter om man ska åka i olika zoner även beroende på om man ska åka buss, tåg eller färja. Vi försökte köpa en bussbiljett men killen sa att vi inte riktigt tjänade på att köpa en om vi åkte i alla statsdelar. Det finns säkert ett bra system om man åker varje dag men inte om man är turist.

Idag har vi gått runt lite i Paddington idag och kollat i affärer och mest bara myst. Området är som Söder hemma så vi trivs som fisken i vattnet. Det tar ca 10 min att gå från där vi bor och det finns de mest söta små shoppar och husen där folk bor ser ut som kolonialhus med en egen pytteträdgård. Absolut platsen att bo på om man ska bo i Sydney. Det lite konstiga med att shoppa i Sydney eller över huvudtaget i Australien är at det har så mycket svenska märken. Alla affärer säljer Cheap Monday, Acne och Odd Molly och det är riktigt dyrt också. 

På eftermiddagen var vi och drack te med tanten som jag och Emma bodde hos när vi var i Sydney ör några år sedan. Hon blev glad för lite sällskap och vi pratade om allt mellan, hon var mycket upprörd över hur Australien var styrt för tillfället, politics...

Vi tog en till runda på stan och åt middag på the Rocks. Efter middagen gick vi på en vinprovar och drack fantastiska (dyra) australienska viner i små doser. Vi rekomenderar!

Tog en nattbild på operahuset



God natt


Kommentarer
Postat av: Emma

Va roligt att ni har träffat nan! Jag hoppas att du hälsade från mig! Hur var det med henne? Inte lika blå i ansiktet längre? Blev ni bjudna på some sweets? :)

2010-04-06 @ 17:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0