Raindrops keep falling...

Idag regnar det, och det med besked! Börjar bli lite tröttsamt med detta regnande... Vi tänkte att vi pluggar tills det slutar men det gjorde det aldrig så vi fick rusa över gatan och handla middag innan affären stängde. Detta betyder att vi var ute och gick i ca 10 sekunder men blev ändå plaskblöta.

Vi har alltså inte gjort annat än att plugga, D macroeconomics och jag consumer psychology, mycket spännande. Jag har även upptäckt att jag har en clash i mitt schema vilket betyder att jag har en tutorial och en lecture samtidigt. jag var ju till och med hos studietjejen och hon kollade så att det inte var nåt fel. måste fixa det på måndag, hoppas det löser sig!
Ska äta lite risotto nu innan det är dags för melodikrysset och sen ska vi tvätta!
Synes!

Reduced price!

Pest control idag så vi var tvungna att lämna lägenheten redan kl 9. Vi tog då en tur till banken för att fråga om vad bankkontorsnumret var. En pest control betyder tydligen att man sprejar med en "environmental friendly" sprej, så man skulle inte oroa sig.
Vi pluggade sen en stund på Starbucks, vi håller schemat med att läsa in inför föreläsningarna till punkt och pricka. Tog en grande latte idag för att ha nåt att dricka under hela tiden.
Sen blev det helt plötsligt fint väder och vi skyndade till stranden efter lunch. Vädret är väldigt växlande så det kom en liten skur när vi solade men det varade inte så länge. Det har blåst endel och det verkar inte alla förstå så de skakar gladeligen handduken full med sand en meter från där man fridfullt ligger och läser sin bok eller så börjar de gräva ner varandra i sanden och mer eller mindre kastar sand på en.
För att spara in så mycket som möjligt när vi handlar så söker vi med ljus och lyckta efter reduced price lappar som betyder att det kan vara halva priset bara för att varan snart går ut eller nåt. Köttfärs blev det idag så middagen bestod av köttfärssås och spaghetti och ett fantastiskt vin utan etikett med märke utan det stod bara druva och Australia men det var jättegott och kostade bara 35 kr.
Laktosfri grädde och gräddfil eller liknade verkar inte riktigt ligga för dem här, de har mjölk men inget annat. Jag frågade i affären och engagerade 3 personer men de hade det inte sa de men jag ska googla och kolla upp om det inte går att få tag i. To be continued...
Nu börjar en film på TV (Dreamgirls) och den vill jag se så vi säger så sålänge...

Böcker, Basshunter & annat smått & gott

Idag har vi inte gjort mycket, eller det beror på hur man ser det... Vi har pluggat och pluggat och pluggat!
Jag har läst min bok så noga att det tog hela 7 timmar och då har jag bara läst ett kapitel som dock var långt och jag tog en del pauser. Davids böcker verkar inte ha lika långa kapital men han ska göra nåt med excel som han måste översätta, verkar jättekrångligt.
Igår var vi i skolan och köpte böcker och vi gick ut och in ur bokshoppen hela tiden och kollade kurser och böcker om vartannat så vakten i dörren tittade lite snett på oss tillslut. Vi ville ju inte köpa fel böcker, då de var så dyra! Davids kostade 3500 och då sparade han in på en bok, så CSN skicka mer pengar!
När vi ändå hade spenderarbyxorna på så åkte vi till Pacific fair för att handla lite stationary och andra bra ha saker som värmeljushållare. Det finns ingen mysbelysning här direkt så vi får skapa vår egen!
För Tommy kan jag tala om att David har läst klart boken och att han tyckte att den var bra! Så nu är det fritt fram och se filmen.
Tvättade gjorde vi också igår men det blev inte rent så vi får väl tvätta om igen, suck! Hade massa tvättmedel i men de räckte tydligen inte. Inge vidare tvättmaskin här nere i källaren.
Har fyllt på bredbandet idag så nu kan vi vara uppkopplade igen, det räckte riktigt länge faktiskt och det är ju viktigt med uppdatering.
David hälsar: skicka mer KAFFE (Zoega Presso)
Adressen är:
Unit 705 Beachcomber
18 Hanlan street
Surfers Paradise 4217
QLD
Australia
PS. våra grannar kanske inte är så låvande, de lyssnar på Basshunter DS.
Hörs snart igen

School and stuff

Det är konstigt det här David läser fortfarande i den där boken... Men det har hänt annat här också!

Vi har varit i skolan på introduction och fått lära oss att man ska smörja in sig med solkräm och att vara försiktiga med drinkar så att ingen häller i ett unknown substance... Annars verkar de inte ha omtentor så man måste helt enkelt ge allt på första försöket! Vi satt i en sal med alla andra "study abroad" och det var mest amerikanare och en och annan svensk som vi skydde som pesten (svenskar har vi hemma så det räcker). Det verkar dock som att vi har hittat ett bra ställe att bo på och att vi betalar en förträfflig hyra om man utgår från det vi lyckades tjuvlyssna oss till... Efter genomgången så skulle alla tränga ihop sig i en provisorisk bar och köa för att få en gratis öl, vi gick! pratade mede tanterna på bibblan och fixade utskrifter och trådlöst nät, som inte är gratis här om man vill facebooka eller maila, enbart skolans hemsida är gratis, snålt. tro niu inte att vi är de tråkigast i världen bara för att vi struntade i gratis ölen, det var bara inte rätt forum för oss. På måndag ska vi umgås med allt och alla i våra klasser...

Vi träffade grannarna igår som har fått en mängd post som vi var och hämtade från vår gemensamma mailbox (deras nyckel funkade inte) De var ett par i vår ålder eller snarare min som David sa. De var härifrån och har en surfbräda så det kanske är dem vi ska hänga med!

Idag har vi spenderat en del tid på banken för vi skulle hämta våra kort som kommit men det var rörigt vill jag säga. David hade fått 2 kort av varje sort och jag hade fått 2 kort till samma konto i olika färg, skumt! Jag har beställt ett nytt som ska komma nästa vecka, så det löser sig nog tillslut. Har även betalat hyra i kontanter idag så nu kan vi lugnt bo kavr i en månad till.

Har även hunnit med en promenad på stranden, bäst solbränna då och det är för varmt för att ligga still. middagen bestod av en wok med exklusiva räkor efter ett missförstånd vid delidisken. Det var i alla fall hemskt gott och det hela avrundades med en kopp pressokaffe.

So long så länge så höres vi...


The coffee plunger

Dagens nyhet är att vi har investerat i en presso så nu har vi just avnjutit en magnefik kopp kaffe, smakar som hemma!
Dagen började med att jag skulle ta min vanliga powerwalk och jag smorde noga in mig i solkräm och det var varmt i ca 1,5 km innan det helt plötsligt utan förvarning kom ett stort svart moln och det började ösregna (Skyfall) jag blev helt dyngsur på 2 röda och fick försöka skydda ipoden bäst jag kunde... När jag kom hem låg david fortfarande och sov och undrade varför jag var så blöt?
Vi hade tänkt att åka och kolla i ett shoppingmall idag för det var ju regn, men här vänder det fort så när vi kom till busshållplatsen så var det riktig hett så vi gick till stranden istället...
Och nu kommer det konstiga, hör och häpna, David har läst en bok (Snabba Cash) hela dan och han har vart helt fast, den måste vara bra?
Har vart nåt strul med skype idag så vi har inte kunnat prata med er men det är säkert bättre imorn.
Ha det så bra i snökaoset så hörs vi imorn och då ska vi berätta om orientation som vi ska på imorn.

The melody crossword

Har gjort melodikrysset nu på kvällen och här kan man ta ett glas vin istället för att dricka morgonkaffe. Det gick sådär... så svårt nu för tiden eller är det för att vi inte är i landet, kanske? Vi fick lite hjälp av mamma och pappa och så klarade vi det fint! Även mycket trevligt att prata med Linda och få lite uppdatering hemifrån...
Blev pizza till middag idag för tydligen så stänger affärerna här vid halv sex och vi glömde bort det och då får man skylla sig. Killen på pizzerian var svensk men svenskan var sådär och han hade bara varit här i två år, så förbered er på dålig svenska sen när vi är hemma igen;) Pizza var nån typ av foccacia så den var dubbelvikt och lite speciell men ganska god.
Annars har vi spenderat dagen på stranden men vi har smörjt in oss flera gånger men jag hatar att erkänna det, vi blev lite väl röda. Vi har ändå köpt nån form av supersolkräm som ska skydda mot den starka australienska solen. Den är stark kan jag säga och väldigt svårt att få bort även med en tvättsvamp och skrubbning, typiskt!
Imorn är det sista dagen av ledigheten innan skolan börjar så vi ska ta till vara på den på bästa sätt (Stranden, starbucks, Pacific fair) listan kan göras lång...
Toodels

Han ville veta vart jag köpt min tröja...

Idag har det blåst och regnat så vi har inte gjort så mycket. Försökte spendera lite tid på stranden för att bättra på brännan men det blåste sand i ögonen hela tiden så det var inge vidare... (ni vet så där som när man sitter i liften i fjällen)
Sen tog vi en liten tur och bara vandrade runt och tittade på folk, det kan man ägna mycket tid åt. Vi gick åt andra hållet här ute på gatan och då var det ganska fina och exklusiva hus men vi kom fram till att vi bor ypperligt och centralt till det pris vi betalar. När vi gått en stund var vi inne och kollade lite affärer och gick in i en australiensk butik men kläder som liknar de svenska designen och med priser därefter... Dock ville killen i affären veta vart David köpt sin tröja, tur att det var en whyred och inte en vanlig sketen H&M;)
Har just pratat lite med Emma och det känns så bra att man kan prata med er över nätet och att det funkar. Ni känns inte lika långt bort då liksom...
Vi har alltså inte gjort mycket idag utan mest chillat och hängt runt men det är inget fel på det.
Ny dag imorn med stor sol, hoppas vi!

100 asiater på språng

Idag är jag upprörd över hur kassapersonalen har det på Woolworths. Det är superlång kö och de har inget band där varorna åker och de måste packa ner i påsar... Har funderat på att skriva ett mail till ledningen och ge dem etyt och annat tips. Tjejen vi handlade av såg döende ut och gubben framför oss slängde bara sin korg i golvet när han tröttnat på att stå i kö. Systemet är bara helt fwl och det gynnar inte någon, ska man handla måste man hela tiden korsa och kryssa genom kön, vad är logiken i det?

Jag tog min sedvanliga morgonpromenad på en timme eller så medan D var i bubbelpoolen, har vart grått idag så jag var lite snål med solkrämen så nu är jag röd på axlarna.

Har precis diskat här efter en superb middag bestående av Davids köttfärssås och spaghetti och en slurk Koonunga Hill.

Vi hoppas på bättre väder imorn så att vi kan oss til starnden och hänga lite. Vi gick fram och tillbaka idag en stund på stranden och det är inte mycket action nån annanstans än här. Vi hittade dock ett par fina våningar en bit bort på stranden med stora balkonger som såg riktigt mysiga ut. Vi gissar dock att de kanske inte kostar 270 i vecan men de var fina att se på...

Apråpå asiaterna så är det en invasion av dem här i stan, de är överallt och vi skulle tippa på att de utgör ca 70 % av befolkningen och då är det bara turisterna vi menar. Inget ont om asiater men de är så lustiga när de gå på led till turistbussarna här nedanför. Det var David som sa att de var hundra men de var de säkert...

See ya!

Torkställning och Kaffebekymmer

Sitter och kollar på vår favvo program "My kitchen rules" som är en australiensk variant av halv åtta hos mig. Har öst ner regn hela dagen så vi har varit i Pacific fair och shoppat. Vi köpte en torkställning, en vitlökspress och en strandbag, har tröttnat på att ha plastpåsar jämt så nu ska vi bli lite mer stylish... Det är nån typ v tyfon här så det
Ska nog regna imorn också men vi har kommit på att man kan sitta på Starbucks ganska länge om man har ett korsord och en latte. Vilket för oss in på att kaffe nu är ett problem! Att köpa en presso är inte allt för dyrt men att köpa kaffe till är desto dyrare. Ett paket kaffe kostar ca 100 kr och då kanske det är billigare och dra ner lite på kaffet och kila bort till Starbucks om suget blir för stort...
En annan grej är att vi pratade med en kille i en affär i shopping centret och han sa att det kunde bli 4 grader sen i sommar och att det var fruktansvärt, då åker vi hem!
Följande bilder är lite av vad vi har gjort sen sist. Jag fick för mig att göra pancakes som vi säger här, till frukost men det gick inte så bra. Den på bilden var den som blev hel för alla andra fastnade hur mycket smör jag än hade, fel på våra stekpannor. Sen har vi den fantastiska gröna påsen som man har när man handlar, man ska rädda världen står det nåt om i affären men sen har de plast runt varje ostskiva men det är en annan sak... Sist har vi "ufomannen" som är en skräpletare som går på stranden hela dan och ser ut som en ghostbuster med sin metalldetektor;)
Hörs snart igen, PS. Har varit på banken för att fixa konton och man kunde välja färg på bankkorten så ni får se så fort vi får dem...DS.

Dagens engelska ord, Walkiron

Sitter och lyssnar på mackan (Markus Krunegård), svensk musik är så mycket bättre utomlands. Har spenderat dagen med att vara en stund på playan med t-shirt på men det har blåst en del så sanden hamnar överallt och då inklusive i mina ögon så det sved ganska rejält där ett tag. Det var en trevlig prick i flygplan som ville önska oss alla en alla hjärtansdag...
Vi har även varit och handlat riktigt nescafetill David så att han inte är så grinig;) Annars tackar vi CSN som förser oss med vår dagliga lugna stund på Starbucks.
Imorn så ska det bli nån sorts åskväder så vi fär väl se vad vi hittar på då, men först ska vi ha vårt viktiga möte med banken och sen ska vi förbi mäklaren för att lämna in en lapp med alla fel och brister på lägenheten så att vi inte blir ersättningsskyldiga. (Har dokumenterat noga med bilder)
Köpte lite Australienska magasin igår för att se vad man ska ha på sig egentligen och vi kan pusta ut. Det är inte inne med för korta jeansshorts egentligen det är bara nåt det fått för sig här på guld kusten.
Nu ska vi ta en liten kvällspromenad och kolla in livet på stan, vi hörs snart XO

Lobsterlooken

Idag var vi i en och en halv timme på stranden och nu e vi totalt röda på ryggen men vi hade smörjt in oss jättenoga men det räckte tydligen inte... Stranden är jättelång och superbred och det finns badvakter överallt som skriker om att man ska "swim between the flags" och det gör vi naturligtvis. Vi är ganska bleka på stranden men det ska bättras i långsammare takt, vi lovar.

Var sedan på banken så på måndag ska vi dit och fixa bankkonto så att vi slipper betala avgift vareviga gång vi använder pengar.

Idag har David äntligen fått en riktig kopp kaffe för det är lite tricky här att få tag i det. vi har ingen bryggare så vi var på Starbucks. Smakar ungefär som på 7eleven så det var väl ingen höjdare men D sken som solen!

Middagen bestod av en grekisk sallad som faktiskt blev helt fantastisk, var tvugna att gå i delidisken för att köpa feta men det blev inte dyrare än hemma.

Fick en lapp i dörren om att de ska visa vår lägenhet på söndag men vi ringde om det och de ska inte vräka oss utan det skulle bara visa badrummet för nån så vi skulle inte oroa oss, knäppt!

Nu ska vi snart sova för imorgon är en ny dag och man vet aldrig vad som händer...

Lägenhet på Hanlan street 18

Har vart en del internetstrul här men nu kan ni tacka Vodafone för detta inlägg...
Vi har nu flyttat in i en lägenhet i en av skypskraperesorterna i Surfers paradise. Vi bor alltså mitt i stan och har en fantastisk havsutsikt! Men smakar det så kostar det, vi betalar 270 dollar i veckan och alltså 7000 kr i månaden, men det var det bästa vi kunde hitta. Vi har under vår jakt på lägenhet sett en del riktigt risiga objekt. Vi började med att gå till alla mäklarfirmor i stan och samla in papper på lediga "units" att hyra. Sen ringde vi runt och hamnade här efter en gedigen marknadsundersökning. Kunde inte bo kvar på det äckliga hostellet och betala 80 dollar natten...
Att hitta lägenhet var lätt om man jämför med att köpa lakan till sängen. Efter rundvandring i alla tänkbara butiker fick vi tillslut napp på Woolworths men då var jag tvungen att fråga en kille som tyckte att jag var högst märklig. Men nu har vi helt ok lakan att sova i. Kuddarna är längre här en hemma men annars ser det ungefär likadant ut.
Idag har vi varit på skolan och fixat med diverse grejer och vi är väldigt tacksamma för hon som är ansvarig för oss för hon fuskade in mig på en kurs. Man måste tydligen registrera sig på kurserna här och välja tider och det hade vi missat så nu har vi crap tiderna men skolan så trevlig ut så vi får väl hänga där...
En annan grej är matproblemet, de äter bara snabbmat och chips och ägg men vi har ätit frickadeller idag som var färdigrullade färska för det är billigare än att köpa färs själv! Det positiv är att Lindemans bara kostar 50 här och det är billigt.
Nu ska jag försöka lägga upp lite bilder så ni får se hur det ser ut!
Ha det så bra så ses vi

Regn i paradiset

Internet nere pga cyklon sa det bli lite fort har pa ett internetcafe. Har letat lagenhet men det maste vi jobba vidare pa imorn... Ar valdigt dyrt som sagt. Nu ska vi hem och spara pengar genom att ata fryspizza! kul med alla kommentarer, fortsatt sa! var tid ar ute har nu men vi ska uppdatera sa fort som mojligt.

Puss och kram fran oss

Hongkong

Resan så här långt har gått alldeles utmärkt, äcklig mat och skrikande barn, med sömn är överskattat. Vi sitter nu och tar igen oss i en orange fåtölj på flygplatsen i Hongkong. Ska försöka se om vi hittar något ätbart innan det är dags för sista flygningen till Brisbane. Alla svenska tjejer på planet har leggings i ett silkigt material så jag vet inte om det är något som jag missat... David är trött och vi har just bemästrat de självspolande toaletterna, (Jag är nog ännu tröttare). Det är ju kul att ni inte är online på skype;) Nu ska vi äta innan jag ska försöka lura med mig David in i sminkshoppen. Må så gott så länge så hörs vi när vi är framme down under!

RSS 2.0