Vidgade vyer

Idag har vi kollat omgivningarna med lite mer vidd än igår, vi har vart runt kring Broadie och tog två turer till Pack fair. Niclas kunde ju inte bestämma vilka solglasögon han skulle köpa, men när hans befintliga gick sönder var han tvungen att köpa nya och vi åkte tillbaka igen... Det blev ett bra till slut i alla fall.

Vi tog en tur förbi kasinot också...



nej , vi har inte spelat bort reskassan vi gick bara förbi utanför.

Nu har vi suttit och tittat på Tommy när han dansar på Allsång, Carola var fantastisk och Tommy naturligtvis;)
Nu vill Niclas gå på Sin City, där tjejerna har så korta kjolar att man kan se vad de åt till frukost, det är vad som sägs i alla fall...;)

Imorn ska vi på valsafari...

åh så var de tre

Vi gick upp tidigt i morse för att välkomna Niclas, men vi fick vänta en stund. Han hade inte följt våra instruktioner om att inte ta tåget, det tar ju som bekant en stund, men ca kl 11:15 plingade han på här en två timmar försenad men mycket stolt över att ha hittat rätt på egen hand.

Vi har spenderat dagen med att gå en stund på stranden och att utforska "byn", givetvis hann vi med en kaffe på Starbucks.



Nu sover han, det är ju ganska lång tidsskillnad ändå;), klockan är strax innan tio, men när kaffekoppen började falla ur handen var det dags att kasta in handduken tyckte han. Men vi är mycket imponerade att han har varit vaken så pass länge + att vi har hunnit med en runda på gymmet och i bastu och bubbelpool...

Niclas

Vi kan nu berätta att imorgon bitti, tidigt anländer Niclas Forsman till Gold Coast för att semestra med oss.

För er som inte känner honom kan vi berätta att det är en mycket sympatisk ung man med klara visioner för framtiden.

Han är lång och ståtlig och endast 24 år ung har en lång och gedigen utbildning i bagaget.

Våra planer för framtiden är att ha en fantastiskt kul månad ihop här Down Under innan vi återvänder till Svedala.

Vi ska som vi tidigare nämnt först ta en tur ner till Melbourne och Sydney och för det tillfället har jag idag köpt strumpbyxor (det är kallt där).

Sedan bär det av på den stora färden upp mot Cairns i vår förhoppningsvis ”rullande” Wicked Camper.

Hur vi ska lyckas sova i den förblir ett mysterium, jag och David är relativt små men Niclas är nästa två meter.

Så nu är det bara för er att luta er tillbaka och njuta av våra strapatser längs Australiens östkust.

Förhoppningsvis kommer detta innebära en toppnotering i kommentarer;)

 


Bio

Vi har haft en slappdag även idag. Åkte till Pack Fair för lite bio, jag fick välja; Sex and the City 2. David var lite nojig över att han var ända manliga biobesökaren men grabbarna rullade in och det kom till och med två killar tillsammans utan tjejsällskap.

För att göra det klart så protesterade inte David över mitt val och filmen var inte sämre än den första om ni frågar mig. Men det är fortfarande ett mysterium för mig hur de har råd med alla fantastiska kläder...(jag vet att det inte är på riktigt men ändå)



Kvällen har vi spenderat med att slappa ännu lite mer, vi har ju semester!

Marinan

Vi har idag slappat riktigt ordentligt, var lite trötta efter igår...

Vi tog en tur med bussen ut mot Seaworld och tittade runt lite i de exklusiva butikerna. Det är lite finare lite bättre där, det ligger vid en marina och det finns en mängd fina fiskrestauranger. Det var en sådan otrolig skillnad på vad folk hade på sig, här i Surfers går alla runt i surfshorts och där var det mycket mer dressat alla öfvre. Det var lite mindre flip flops och lite mer pärlhalsband. Tur att David hade skjorta och jag en klänning så att vi smälte in...



Vi fikade på Max Brenner chocolates, smarrismaskens om ni frågar mig, David drack en flat white i vanlig ordning men den varma chokladen och jordgubbsdippen var fantastisk!

Sitter nu och väntar på melodikrysset, kanske att vi vinner denna vecka...

Glad midsommar

Vi har nu firat en äkta svensk midsommar i en park med alla andra svenskar i trakten...



Så här såg vi ut när vi gick.



Här klär vi midsommarstången som såg ut som ett sektkors innan det fick blad (glada att vi slapp åka med det på bussen;)



Se så fin den blev!



Vi åt och hade trevligt allihop utan att bli störda av polisen som var dagens orosmoment (man får inte dricka alkohol på allmän plats) men de syntes inte till på hela dagen, bara trevliga tanter som ville veta vad det var vi firade.



Vi har ätit jordgubbar... (grown in Queensland)



Och dansat.



Himlen var blå hela dagen, precis som hemma hos er, eller hur;)

Nu ska vi till Waxy's en stund. Hoppas ni alla har en fantastisk midsommar utan regn...

Politics

Australien har en ny premiärminister och det är en tjej; Julia Gillard.

Det började redan i går kväll med att hon och Kevin Rudd, han som har varit premiärminister satt i ett långt möte. Hon och de resterande medlemmarna av partiet eller i alla fall majoriteten av partiet hade tappat förtroendet för Rudd och ville att Gillard skulle ersätta, hon var alltså vise premiärminister.

Rudd kämpade emot och igår sa han på en presskonferens att han ville ha en röstning för vem partiet ville ha som ledare. Röstningen skulle varit i morse kl 9 men han gick in där och sa att om han inte har förtroendet så vill han inte ha mandatet. Troligen för att han inte skulle bli förnedrad av resultatet...

Jag har nu suttit större delen av dagen och tittat på TV för att se hur allt fortlöpte och Australien har nu alltså sin först kvinnliga premiärminister. Hon fick träffa nån representant för drottningen av Storbritannien och skriva på lite papper och sen var hon edsvuren. Konstigt det där med att Britterna måste vara med och säga sitt men Australien är fortfarande under Storbritannien när det kommer till vissa beslut.



Det hela är mycket märkligt för ingen verkar ha haft en aning, utom de i parlamentet förstås. Tydligen har de stora problem med gruvbranschen här och australiensarna är mycket patriotiska och vill inte att gruvorna ska påverkas då de är en viktig del av näringen. Rudd hade en policy där han vill göra nåt med skatten och så är det ju det ständiga problemet med de asylsökande som australiensarna inte tycker om...

Ligger säker en mängd ful spel bakom det här och Rudd grät när han höll sitt sista tal till nationen, hemskt.

men slutsatsen är att lite girlpower är bra och ett lite "smått konservativt" land som Australien behöver ett kvinnligt överhuvud.

Tandläkarväder

Idag har inte Surfers visat sig från sin bästa sida... Allt ihop är mitt fel eftersom att jag är ledig och vill ligga och sola på stranden, men ingen är gladare än David som pluggar Micro;)



Det har blåst och regnat sidledes hela dagen och vi har suttit inne och lyssnat på Söndermarken och förstått innebörden av tandläkarväder...

Vi trotsade regnat på eftermiddagen för att ta en tur ner till Gloria Jean's för en Flat White, man blir blöt även om man bara går 10 meter.



Jag har nu varit ute och joggat en stund på stranden men det var jobbigt vill jag säga, sanden är så mjuk att man flyttas ett steg tillbaka varje gång man tar ett. Sen hjälpte det ju inte att de blåste så mycket så att jag knappt kom fram alls... Men ruskigt bra rumpträning;)

Semesterfirare



Det är jag det!

Jag har idag försökt att slappa eftersom att jag skrev min sista final igår kväll, den var inte alltför lätt men jag hoppas det gick vägen. Slappa är inte riktigt min grej så jag försökte att läsa en bok och så tog jag ju givetvis en promenad på stranden. Vilket var jättejobbigt för det blåste riktigt snål motvind.

Jag försöker att inte njuta för mycket då David har sitt sista final på torsdag, han tycker att jag ska ha tråkigt så som han har det;) Därför har han varit i skolan idag och pluggat för att inte störa sig på mitt slappande...(för att jag skulle kunna slappa i lugn och ro)

Ny vy

Vi kan tala om att de har bytt ut loggan på tornet som vi ser från vårt fönster...



Vi fattar fortfarande inte riktigt vad det är för nåt men vi tror inte att det är ett vattentorn, vi kunde se rakt igenom när de bytte sidorna.

Ett som är säkert är att nu höjdes nog värdet på lägenheten avsevärt, det är ju mycket vackrare med den gula Optus loggan är den mer spartanska vita;)


Master Chef

Nu har ni alla chansen att vara med!

Vi följer Master Chef Australia slaviskt här och nu har vi sett att det ska komma till Sverige så skynda anmäl, man måste bara vara lite matintresserad...


Kangaroo mince

Idag har vi anammat Aussiekulturen på riktigt, vi har ätit kängurufärssås!



Det var gott, smaka som köttfärs men lite mer robust. Ska tydligen vara järnrikt och innehålla en mängd protein och som ni ser bara 2 % fett!

Are you Jewish?

Vi stod bland osten på Wollies, hittade bröd på extrapris så vi tänkte köpa pålägg... Det stod en tant brevid oss och stirrade en stund och sen sa hon - excuse me, are you Jewish? vi visste inte riktigt vad vi skulle säga, eller David för det var honom hon syftade på, måste vara skägget och hatten. Hennes gubbe fnissade lite när vi sa No! och de gick vidare, bara sådär, mycket märkligt.



Slående likhet faktiskt...

Wicked

Davids final idag gick bra tror jag, han vill inte ta ut något i förskott och säger att han inte kan veta innan han får resultatet, det är ju synd att "jinx it". Jag tror att det gick toppen och vi firade detta med att säga upp lägenheten och dricka en Starbucks.

Vi har nämligen en annan boplats de sista veckorna här down under...


Finals

Idag har jag haft mitt första final exam i Marketing i Shark's convention center vilket var lite trixit för ingen visste var det låg och kartan var lite sisådär svår att greppa. Man skulle kunna ta 709:an men vi litar inte på bussarna här så jag och ett gäng från Surfers tog en taxi, ca 35 kr var, så det var det värt...

Jag hade nog pluggat rätt bra och på rätt grejer så jag tror att det gick ganska bra kanske, måste bara ha 7% rätt för att klara kursen så det ska nog gå vägen. jag övade mest på hur man skulle svara för de vill att man ska svara i punktform och gärna stryka under det som är viktigt, de vill alltså inte behöva anstränga sig så värst mycket själva...
Jag fick som vanligt hjälp med att fylla i alla saker rätt, det är ju ingen som förklarar hur man ska göra, man ska tydligen kryssa i vilka frågor man svarar på i vilket häfte även om jag hade skrivit fråga 1-5 lite längre upp och sen ska man skriva hur många häften man använder även om man måste använda två, mycket med det jordiska;)



Här är mina imponerande sammanfattningsanteckningar om ni frågar Peter, han var mycket imponerad och tyckte att jag skulle sälja dem vidare;) 30 sidor marketing, det är inte så mycket om man tänker på hur många hundra sidor jag kortade ner...

Imorn ska David ha sitt första exam i Micro och han pluggar duktigt så vi hoppas det går bra, fingers crossed!


Queen's Birthday

katastrofdag! Vi var uppe tidigt och skulle ta bussen till skolan, plugg i bibblan med Peter men inte kom det nån buss... Det är ju Queen's Birthday, Public Holiday här idag och det hade vi ingen aning om. Tanten fyller ju år den 21:a april så hur ska vi fatta att man firar det idag! Tydligen orkade man inte ändra efter att George V dog så från 1936 håller firar man den andra måndagen i juni månad... skumt.

Detta är inte allt, eländet fortsätter... Inget är öppet idag vilket betyder att även kaféerna i skolan är stängda och vi fick köpa kaffe ur kaffeautomaten... Ingen munter syn, troligen det äckligaste kaffe vi någonsin druckit.



Ser ni att man kan se botten, nästan, det var som att dricka varmvatten smaksatt med kaffe.

Har precis kommit hem nu och avnjutit en stark kopp Zoega...


Gissa lunchen?



Har just avnjutit en god lunch men som vanligt vill vi inte ha samma sak...

Nu gick brandlarmet i hotellet mitt över gatan men brandmännen verkade inte så stressade över det, lunkade in i sakta mak men de var här fort vill jag säga med två bilar...



Nu ska vi plugga vidare!

Fynd

Vi gratulerar kära syster Therese till studenten och jag ser fram emot Londonresan...

Det har inte hänt mycket på senaste tiden, vi har pluggat vandrat lite på stranden och pluggat lite till...

Igår var dock en pärs, jag hatar grupparbeten, hade ett media kit att lämna in som jag har lagt ner jättemycket tid på för det är ett grupparbete och det drabbar inte bara mig. För att göra en lång historia kort så gjorde jag nästan alla delar och det slutade med att jag fick rätta deras arbete och de är båda engelskspråkiga och till råga på allt så ringde den tjejen som skulle lämna in det till mig halvtimmen innan det skulle vara inlämnat och sa att hon inte fått alla delar av mig, Suck. Jag fick springa hem och maila igen även om jag hade mailat det dagen innan. Hon kunde ju ha kollat kvällen innan hon skulle lämna in det och inte minuter innan, Hoppas hon fick det rätt nu bara. Jag erbjöd mig flertalet gånger att själv lämna in arbetet men hon insisterade på att hon ändå skulle till Uni. Ska man ha nånting gjort ska man göra det själv!

Dagens glada nyhet är att vi har fyndat! Flyget från Cairns till Brissie för bara $99 rena kapet, det firar vi nu med a cup of tea...

Så här ser stranden ut under vintern... Kölden verkligen biter i kinderna;)





Det var ingen direkt powerwalk idag mer ett stilla strövande, jämnare bränna ni vet och man kan ju faktiskt inte plugga hela tiden;)

Vi har även hunnit med en kaffe med Peter på Starbucks, de hade värmelamporna på men så fasligt kallt var det inte, jag hade shorts men David frös i sin tjocktröja...

Sitter och kollar lite VM nu, matcherna går ju helt fel i tiden här, nu börjar Argentina-Nigeria, heja Lars!


Brissie ur "Kamerans" synvinkel

Startade tidigt för en dag i Brisbane... Det tar ju som bekant en stund att åka in till stada här ifrån men har man en god bok (Marketing) går det fint. Det värsta var bussen och alla sega människor som skulle gå på, de pratar och skramlar fram mynt och det tar en evinnerlig tid, stockholmaren i oss har inte gått ur än;), tur att de inte fattar vad vi säger...

Vi var och kollade lite på en campervan, men vi hittade inte till rätt ställe, det låg en annan uthyrare på samma adress, skumt. Vanen såg i alla fall ok ut, så vi ska nog överleva i den.

Vi mötte upp Kam på shoppinggatan och vandrade runt lite innan vi promenerade över bron till Southbank för att gå på the Art gallery där vi även mötte upp Felicity. Vi åt en smarrig lunch, bestående av en pirog med linser på det trevliga utomhuscaféet och såg en utställning med Ron Mueck. Det är svårt att se på bilderna hur bra det verkligen var men skulpturerna såg verkligen riktiga ut med hår,  blodkärl och tånaglar.  Vi gick en sväng i presentshopen och drack varsin kaffe på ett café som hade infravärme, japp det är över 20 grader. 




Felicity hade bilen så vi fick skjuts hem. Kam skötte musiken och det var en del svensk på låtlistan, om man som honom anser att Sverige, Norge och Danmark är lite sak samma;)

Vi gillar Brisbane, det är lite som hemma att sitta i bilkö... Men tydligen har vi inte fått se det från dess bästa sida som Felicity påpekade, Kam är en "bad tourguide" som inte visar det mer genuina kvarteren. Ett som är säkert är i alla fall att vi trivs i Kam och felicitys sällskap och vi har haft en verkligt trevlig dag.


skyscrapers

Lördagen har vi spenderat genom att läsa the Australian för att uppdatera oss lite på vad som händer i världen... Pluggat och solat en stund.



Här är en bild från stranden strax innan vi gick därifrån, skuggan närmar sig! Det finns inga träd eller annat naturliknande som skuggar här, det är skyskraporna som står i solens väg. Vi är ju på östkusten så solen går ner bakom skraporna, helt värdelöst;)

Härliga fredag

Vi kickstartade morgonen med en rask promenad på stranden och sen har vi pluggat och pluggat... David har pluggat i biblioteket på Uni, han hade föreläsning, och jag valde en mer angenäm studiemiljö...




Det var inte många moln på förmiddagen så det krävs att man verkligen fokuserar på det man gör;)

Nu sitter vi och ser Pirates of the Caribbean på TV, fantastisk film.

stenhårt plugg

David var idag uppe med tuppen och det resulterade i att han fick åka via Southport, det går inga bussar tidigt på morgonen, den första Uni-bussen går halv åtta. Han har haft ett excel test som enligt honom gick bra. Själv har jag tagit Uni-bussen idag två gånger men bara spenderat ca 15 minuter på campus, först hämtade jag min uppsats på en tute och nu har jag varit på "final exam tips" för Consumer psychology. Det verkar inte vara ett alltför svårt final exam, så jag känner mig ganska lugn.

David har sovit hela eftermiddagen, skyllde på att han var uppe tidigt (6:15)...



Se så söt han är när han sover... det syns ju tydligt att han har pluggat hårt!


Bokat & klart

Morgonen spenderade vi med att boka resan ner till Melbourne och Sydney, det tog en bra lång stund för internet är inte det snabbaste... Vi har i alla fall bokat både boende och fly för lite dryga 3000 kr så vi är nöjda.

Vi har haft lite problem med dollarn här då den är så hög och att de är så mycket avgifter med allting. Vi har ju australienska betalkort, men att föra över pengar från Sverige med en svag krona är inge roligt, vi tänkte att vi betalar med de svenska korten, men då var det en avgift på att betala med utländska kort..Suck!

Strunt samma, vi har i alla fall bokat nu!


RSS 2.0