Cairns

Vi har nu klarat av sista dagen i Cairns och idag har vi inte gjort mycket. Jag gick som vanligt upp tidigare än killarna och David och jag tog en kaffe på Gloria Jean's medan Niclas sov en stund till. Vi har mest bara gått runt idag och tittat runt i lite affärer och försökt att hålla oss borta från regnet för det öser ner hela tiden, men det är inte kallt bara blött;)

Igår dock var stora utflyktsdagen. Niclas var i regnskogen och såg krokodiler och Cassowarys på sin tur, det lät som att det hade varit mycket bra tur men som vanligt var det ju ett tajt schema men det får man ju räkna med.

David och jag var i Kuranda, tog tåget upp längs berget och det var mycket vackert. På vägen upp var det dock kraftig dimma så vi såg inte så värst mycket men bergen ser sådär härligt mystiska ut som de gör bara på film, fantastiskt. Kuranda var inte mycket att se, en liten by med en massa krimskrams som hattar i krokodilskinn och didgeridooer. Vi köpte ett känguruskinn som vi nu ska släpa med os hem, det är riktigt mjukt och det kommer nog ligga fint i fåtöljen hemma. Det roliga var att vi prutade ner det för vi hittade ett litet hål i det (alla har nån skavank, de är ju vilda djur). Tanten påstod att det var en skottskada, man kan ju tro vad man vill om det. På kvällen var vi på en bar och spelade lite biljard och sen tänkte vi sätta oss vid lagunen och dricka lite vin, men då satte de igång sprinklersystemet så det blev snabbt vindrickande. Det har ju regnat i dagar men slösa med vattnet bara vet ja;)



David vid vattenfallet.

Dimman ligger tät, men det var en riktigt häftig vy som kanske inte riktigt gör sig på bild...



Tågstationen i Kuranda.

Det var sådär pittoreskt och tåget var ett från 1800 talet då det var svårt att få fram mat till byarna så man byggde järnvägen, vi åkte genom 17 tunnlar och det slingrar sig runt berget och tuffar fram på broar.



Vi i tågvagnen.

Det var David och jag plus alla pensionärer, som vanligt på alla våra turer;)



Vi tuffar fram längs den längsta kurvan.



Vattenfallet bakom tåget när det tar kurvan.

Nu ska vi sova. Upp tidigt imorn för  att flyga till Brissie, flyget går sex! Ska bli skönt att komma till storstaden igen, har snart kliat sönder alla mina myggbett nu, de har nån typ av monstermygga här för jag får riktigt stora bett som kliar något förskräckligt...

Kommentarer
Postat av: Chriss

Ah, vad fint det ser ut!



Antar att ni är på g hemåt nu! Wie! Spännande :). Klart jag möter er, ska bara se till att bilen inte är bokad :P. Skall vi stå redo med take-away kaffe och köttbullar :P?? Kram!

2010-07-27 @ 08:40:13
URL: http://chrissblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0