Melbourne

Jag vet att det har varit dåligt med uppdateringen men det har vart mycket, riktigt mycket..

Vi är i Melbourne och är igång 24/7 kan jag tala om. Vi tog flyget tidigt i går morse och det gick fint med flygning plus att ta sig till hotellet, dock blev vi uppgraderade till ett finare hotell på en annan gata men inte gjorde det oss nåt för vi bor mer centralt och har mer fancy rum.

Vi har hunnit med att äta lunch i en mysig gränd träffa på Niclas "kompis" som han träffade på en flygning i Hongkong som har visat oss runt i stan. Vi tog bilen ut till St:Kilda som är som Bondi i Sydney, en strand förort där de har Grand Prix och mysigt strandliv under vintern. Vi tog en drink där och sen åt vi pizza till middag (mycket god) sen tog vi oss med tåget till Melbourne Cricket Ground och såg en AFL match (aussie rules, Australian football) Det var derby och mycket spännande, men fruktansvärt kallt. Det är kallt här, ca 10-12 grader så vi kör lager på lager och jag har till och med mössa. Sen tog vi en tur på stan med första stopp på en hipp klubb vi floden och sen var vi på en mer sofistikerad vinbar, Michalel vår guide kunde var en vinkännare så vi lärde oss en del. Vi avslutade kvällen med en tripp till kasinot innan vi gav upp. nej vi spelade inte bort reskassan utan kollade bara in folket och såg på Fotbolls VM.

Idag har vi vandrat runt i stan och sett Victoria market, den har allt, billigt och fint kött såg det ut som och allt möjligt krims krams som de annars säljer på marknader och en bra organisk frukt och grönsaksavdelning. Sen gick vi inåt stan och gick runt i affärer, åt sushi till lunch där misosoppan inte ingick och man fick betala extra för mer ingefära;), det var dock gott. Vi tog spårvagnen till Chapel street och plankade för vi fattade inte hur man betalade även om vi hade växlat till oss en massa mynt... ganska mysig shopping på en låååååååång gata där vi tillslut tröttande och tog en kaffe och en kaka. Tro det eller ej med det är bara grabbarna som har shoppat hittills men vi har en dag imorgon också.

Vi har just kommit hem från middag och runda på stan. Vi åt på en fin restaurang som vi hade hittat på nätet men som inte var helt lätt att hitta. dyrt vart det med ostron och god middag men det var det värt särskillt som de glömde ta betalt för vinet;) (vi sa inget, är ändå fattiga studenter) Att äta rock oysters var en upplevelse och äldigt gott faktiskt, rekomenderas! Sen var vi uppe på Rooftop bar som hade en fantastisk utsikt över hustaken, ett av Felicity's tips, sånt finns inte i STHLM och vi var djupt imponerade. Vi gick runt till ett gäng andra barer innan vi gav upp för natten och nu ska vi sova, har vart en lång dag idag och det blir nog längre imorn när vi flyger till Sydney.



en svart svan, sågs vid Grand Prix banan i en park. De har både svarta och vita svanar här...



AFL, Hawks vann, tur för det var tydligen var vi hejade på!



Saluhallen (Victoria Market), det var mycket folk, och kallt.



En typisk liten gränd, det är verkligen rikt kaféliv i Melbourne.



på väg till Rooftop bar, många trappor var det men väl värt mödan.

Melbourne är verkligen fantastiskt och folk är ute och äter och umgås, det är så gemytligt på nåt vis, vi gillar det!


Kommentarer
Postat av: Syster Linda

Å vad härligt och mysigt det låter! Det är bara kylan man inte är avundsjuk på... Första gången vi har bättre väder här, haha. Men Melbourne låter ju verkligen supermysigt. Ni får ta massa bilder!



Här hemma är det fortfarande varmt och det är ju så typiskt när man inte riktigt känner sig laddad för värmen... Idag ska vi i alla fall in en sväng till Djurgården och äta brunch. Sen ska vi skruva bokhylla. Fortfarande massa fix kvar, men bättre blir det :-).



Ha det fortsatt bra så hoppas jag man får höra något snart igen!



Massa kramar (från Fredrik också!)

2010-07-04 @ 10:29:25
Postat av: Tompa

Låter helt fantastiskt! Precis som föregående talare är jag inte ett dug avundsjuk på kylan. Idag var det nog en 30 grader. Kul med tanke på att en annan har stått och svettats i en danssal. SUCK! Men det bringar mat på bordet så det är bara att hålla ut. :)

Ta hand om varandra!

Kram

2010-07-05 @ 00:06:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0