Sydney all over again

Vi är nu i Sydney!

Innan vi åkte hit så hann vi med att gå på en gigantisk loppis i Camberwell i utkanten av Melbourne. Niclas shoppade och köpslog och hittade fina manschettknappar. Jag sökte en fin ring men det gick inte...



Sen var det dags att ta taxi till flyget. Vi åkte  Tigerair och det är som Ryanair ungefär, alltså helt ok men inget extra. Vi brukar flyga Jetstar och de väger inte väskor när man har enbart kabinväskor men det gjorde Tigerair, typiskt! Vi hade ca tre kilo för mycket var så det blev till att smita in på toaletten och klä på sig, tro det eller ej, vi lyckades utan att checka in väskorna och betala extra, viktigt som grabbarna säger. Det var väldigt varmt dock så vi bytte snabbt om igen när vi kommit igenom säkerhetskontrollen, konstigt system de har men vi lurade det!

Igår kväll när vi kom fram hit handlade vi lite mat för vi bor i en lägenhet med kök vid Hyde park, ligger mitt i Sydney. Sen slappade vi mest och tittade lite på bilder, jag läste klart Snabba cash, gillade inte slutet men annars var den läsvärd.

Idag har varit stora promenaddagen och vi har gått runt hela stan, givetvis har det duggregnat lite så vi var välklädda men det är varmare än i Melbourne. Vi började med att gå runt i innerstan för att se på byggnader och shoppa lite...



Här är vi i Queen Victoria Building och går i lyxbutiker (enbart fönstershopping) sen tog vi en tur förbi Apple store...



Det är gigantiskt och alla kan pilla med sin egen Ipad.



Såhär ser det ut inne i Sydney, lite mer av en storstad än Melbourne.


Påväg ner till Sydney Harbour, ni ser Harbour Bridge i bakgrunden. Innan hade vi shoppat lite second hand i Surrey Hills och ätit lunch i Paddington.



Sydney Opera house.



Harbour Bridge.



Sydney skyline.

Det var ju inte de bästa bilderna kanske men jag tog bara från min kamera men David har tagit en mängd med sin bättre så vi har många bra. Vi hoppas på bättre väder imorn så att vi kan få en fin vy över Sydney harbour utan regn. Annars kan vi ju alltid fika, Starbucks ligger bara på andra sidan parken;)

Kommentarer
Postat av: Chriss



Verkar som ni har det jättebra ni också! Inte så trist att få vandra runt i Sydney! Själv har jag strosat i SoFo idag, inte lika exotiskt... Hoppas vädret är på er sida snart, här hemma är det 25-30 grader, man rinner bort... Kram!!

2010-07-05 @ 16:33:29
URL: http://chrissblogg.se
Postat av: Anonym

Annars kan man ju alltid njuta musikal...tyckte mig skåda en West Side Story banner på en av bilderna. :)

2010-07-06 @ 12:35:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0